Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

MVO in de warmste week

19 december 2019

Dag lezer

Gisteren startte De Warmste Week. Ze loopt perfect synchroon met wat misschien de warmste decemberweek ooit wordt. Niet dat ze daar warm voor liepen vorige week in Madrid. Of dichter bij huis.

Goed. Warmte genoeg dezer dagen en dus blijven we niet achter. Even van macro naar micro.

"Diversity is about being invited to the party, inclusion is being asked to join in and dance." Zo luidt het op de achterflap van het boek #ZeroExclusion. Dat vormt het vertrekpunt van een campagne die organisaties en experten uitnodigt om inclusiviteit te omarmen en zo een warme maatschappij te creëren.

Zijn ethische contractclausules afdwingbaar? Dat vragen onderzoekers van het Instituut voor Verbintenissenrecht aan de KUL zich af. Je geeft hen een warm gevoel als je hen voorbeelden bezorgt.

Heb je ten slotte zelf warme plannen voor een sociale onderneming? Weet dan dat de Sociale InnovatieFabriek je sinds kort mysocialstartup.eu ter beschikking stelt. Een e-learning platform rond sociaal ondernemerschap is het. En gratis. Dat is het ook.

Hadden we al verteld dat we zes exemplaren van #ZeroExclusion mogen weggeven? Vertel ons hoe jouw organisatie inclusie omarmt. Dat kan tot 15 januari. Een inhoudelijke screening en een onschuldige hand doen de rest. Wie weet wordt jouw voorbeeld wel een praktijkvoorbeeld.

Geniet van het eindejaarsreces.
Recht de rug in de geschenkjesgekte.
Warme groet.

 

 
boek #ZeroExclusion

Boeklancering: #ZeroExclusion

Het boek #ZeroExclusion bevat tien goede voorbeelden van bedrijven en vijftien inhoudelijke bijdragen van experten. Zij vertellen dat inclusie kan, dat het niet zo moeilijk is, maar ook dat het niet vanzelf gaat.

Meer lezen
 
 
handtekening zetten

Zijn ethische contractclausules afdwingbaar?

Onderzoekers aan het Instituut voor Verbintenissenrecht van de KULeuven startten onlangs een onderzoek naar de juridische afdwingbaarheid van ‘ethische clausules’ in overeenkomsten. Zij willen te weten komen hoe ondernemers die belang hechten aan MVO, ethische verbintenissen in hun contract ‘tanden’ kunnen geven.

Meer lezen
 
 
overleg tussen collega's

Nieuw e-learning platform voor sociaal ondernemerschap

E-learning platform mysocialestartup.eu stelt gratis online lessen, oefeningen, instrumenten, video's en andere tools ter beschikking van al wie plannen of vragen heeft rond sociaal ondernemerschap. De Sociale InnovatieFabriek lanceerde het platform op 21 november, niet toevallig wereldwijd social enterprise day.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.