Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Maatschappelijk voorbeeldig ondernemen

19 november 2019

Dag lezer

De koude buiten staat in schril contrast met de warme oproepen allerhande die in deze periode van het jaar haast traditiegetrouw weerklinken.

Wat ze gemeen hebben? Mooie voorbeelden van maatschappelijk ondernemerschap onder de aandacht brengen tot zelfs sterk ondersteunen.

Zo is de Sociale InnovatieFabriek in samenwerking met De Standaard weer op zoek naar Radicale Vernieuwers. Naast eeuwige roem en niet te versmaden media-aandacht, krijgen de tien geselecteerden begeleiding van de Sociale InnovatieFabriek en haar partners. Ze mogen bovendien deelnemen aan een Acceleratiedag.

Ook de zoektocht naar de CSR Professional of the Year 2019 is weer ingezet. Daarnaast zullen drie CSR Pioniers in de bloemetjes worden gezet. Nomineren kan nog tot 30 november.

Bezig met de integratie van de SDG's in je werking? Weet dan dat het Federaal Insittuut voor Duurzame Ontwikkeling opnieuw SDG Voices zoekt. Ook hier eeuwige roem en - iets minder vluchtig - 25.000 euro om met je verhaal mensen en organisaties warm te maken voor de SDG's. Wel snel wezen: registreren kan tot 22 november.

Tot slot kunnen nu ook architecten - en bij uitbreiding liefst de volledige bouwsector - hun engagement in de strijd tegen de klimaatopwarming kracht bijzetten.

Tot de volgende keer

 
campagnebeeld Radicale Vernieuwers

Ben jij een radicale vernieuwer?

De klimaatimpasse doorbreken? Eenzaamheid aanpakken? Economie en duurzaamheid met elkaar rijmen? Gezonder helpen te leven? Nieuwe mogelijkheden voor mensen in armoede?

Burgers, bedrijven en verenigingen werken hiervoor dagelijks producten, diensten en concepten uit. Sommigen staren zich blind op de problemen; anderen zien oplossingen. Radicaal vernieuwend, voor een betere wereld en een beter klimaat.

Ben jij een Radicale Vernieuwer?

Meer lezen
 
 
CSR Professionale of the Year 2019

Word jij de CSR Professional of the Year 2019?

Ben of ken je iemand die maatschappelijk verantwoord ondernemen ademt? Iemand die duurzaam ondernemen in 2019 als geen ander in de praktijk zette? Laat het weten! Nog tot 30 november kan je de CSR Professional of the Year nomineren.

Meer lezen
 
 
logo SDG Voices

SDG Voices gezocht

Al drie jaar op rij promoten de SDG Voices de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s van de Verenigde Naties. En ook dit jaar is het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling weer op zoek naar zes nieuwe SDG Voices voor 2020.

Je kunt je kandidaat stellen tot 22 november.

Meer lezen
 
 
beeld architecten tegen klimaatverandering

Belgische architecten engageren zich in strijd tegen klimaatcrisis

Enkele Engelse architectenbureaus lanceerden in juni 2019 een initiatief waarmee ze hun engagement uitdrukken om een actieve rol op te nemen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Meer dan 700 architectenbureaus ondertekenden ondertussen de online petitie.

Het initiatief kreeg de laatste maanden navolging in heel wat andere landen. Redactiebureau Palindroom en architectura.be lanceren ook nu een Belgische versie.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.