Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

MVO-huiswerk

30 augustus 2019

Dag lezer

Kinderen, 'the kids', koters, klein grut. Hoe je ze ook noemt, alles tussen grosso modo zes en achttien jaar trekt volgende week weer richting schoolbanken. Wie beslagen is op dit terrein, weet dat elk kind dat anders inkleurt. Wat de ene dolletjes vindt, jaagt de andere krijsend in de gordijnen. Eén zaak staat vast: er komt gedoe over huiswerk. Altijd.

Wat zou een dosis empathie voor effect hebben, vroegen we ons af. Samen met je dochter, zoon, neefje, nichtje, de kinderen van de buren,... je huiswerk maken. Perfect getimed een zucht lossen. Eens stevig in je haar krabben. Moet de gemoederen kunnen bedaren, niet? Van een tekort aan MVO-huiswerk is alvast geen sprake. Oordeel zelf.

  • De open call van Vlaanderen Circulair en OVAM om innovatieve en waardevolle circulaire economieprojecten te ondersteunen loopt nog tot 4 september om 12u00. Kan je meteen tonen dat je ook snel huiswerk kunt maken.
  • The Circular Hub zoekt nog altijd kandidaten voor de Circular Kickstart. Dat is het eerste acceleratortraject in Vlaanderen met een unieke focus op circulair ondernemen. Leer dit traject minstens kennen of, nog beter, stel je kandidaat. Dat kan nog tot 9 september.
  • Diezelfde dag organiseert Fair ICT Flanders de eerste workshop in het leertraject 'Fair en circulair ICT'. Lees hier meer over dat traject.
  • Op 24 september vindt het tweede Belgische SDG-Forum plaats in Square, Brussel. Loop eens door het programma dat twee keynotes biedt, meer dan dertig workshops, speakers' corners en een SDG-Bingo. Vergeet uiteraard niet je in te schrijven. Al meer dan 600 mensen gingen je voor.
  • Wil je verder gaan dan de coöperatie rond de huiswerktafel? Bekijk dan eens het programma van de Dag van de Coöperatie.
  • Op 7 oktober vindt het Sustatool-symposium rond beter duurzaam ondernemen plaats. Voor het eerst verenigen we die dag huidige en toekomstige Sustatool-ondernemers. Loop als huiswerk eens door de Sustatool. En je kunt er nog altijd bij.

Ziezo. Vanaf de volgende nieuwsbrief pikken we de draad weer op van interessante MVO-praktijkvoorbeelden, interviews en colums. Maar wij hebben nog huiswerk. Inderdaad.

Empathische groet

 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.