Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Liefde, wisselwerking en MVO

19 juni 2019

Dag lezer

"All you need is love." Die ken je nog wel.

Inderdaad, zonder passie (maar met dat woord in de titel zat deze nieuwsbrief nu bij de spam) komt je project niet van de grond en is je werk maar half zo leuk. Wij voegen er altijd graag wisselwerking aan toe. Met partners, stakeholders, collega's die er ook voor gaan,... raak je gewoon verder. Ook - en misschien vooral - als het gaat om MVO.

Voorbeelden?

Achter GreenKit zit een zoektocht van zeven jaar, een samenwerking met tien partners, advies van Unizo en Netwerk Bewust Verbruiken, steun van Vlaanderen Circulair en veel, heel veel passie van Saar Vangeel.

Vasteplant.be betekent bijna 45 jaar passie voor planten. De wisselwerking met het 18-koppig team via dagelijks overleg is bijzonder. Net zoals het feit dat het bedrijf niet meer gaat voor groei, wel voor verbetering.

Van Werven Recycling Plastics is gepassioneerd door nauwkeurigheid en kwaliteit. Ze noemen het de pijlers van duurzaamheid. Maar ze redden het niet op hun eentje.

Tot slot. De doorsnee Vlaamse bediende zit op een even doorsnee werkdag zo'n 5,5 uur op zijn/haar ..  Allerminst gezond, weet het Vlaams Instituut Gezond Leven. Daarom lanceerde het een zit-sta-actie. Een beetje liefde voor je lijf zeg maar. De naam van de campagne? Wisselwerken.

Tot zeer binnenkort

 
de babydoos van GreenKit

Duurzame babydoos voor ouders in spe

GreenKit is een babydoos met stalen van gezonde verzorgingsproducten, duurzaam speelgoed, duurzame kleding, duurzame kamerinrichting, … Ideaal voor zwangere moeders en vaders.

Meer lezen
 
 
gerecycleerde kunststof korrels

Recyclagebedrijf pleit voor gedragsverandering consument

Van Werven Recycling Plastics is een recyclagebedrijf met een stevige missie. Zij willen dat producenten en consumenten grondstoffen anders én meer doordacht gaan gebruiken. “Afvalstromen sorteren en recycleren vraagt om een enorme nauwkeurigheid. Dat kunnen we niet alleen”, vertelt Peter Brughmans, adviseur bij Van Werven Recycling Plastics.

Meer lezen
 
 
bij op bloem

Vaste-plantenkwekerij laat milieubewustzijn floreren

Vasteplant.be is een plantenkwekerij die sinds 1997 heel wat milieubewuste maatregelen nam. Vooral de komst van Nik Spruyt als tweede generatie in het familiebedrijf bracht een kentering. Samen met zijn vader zorgde hij voor groei dankzij hun perfectionisme. “Met twee kun je meer. Daarnaast kunnen we op een sterk team rekenen dat we veel inspraak geven”, zegt Nik Spruyt.

Meer lezen
 
 
campagnebeeld wisselwerken

Zit-sta-actie

Vlaamse bedienden zitten op een doorsnee werkdag zo'n 5,5 uur stil. Een zorgwekkend cijfer, want te lang stilzitten is allerminst gezond. Daarom lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven ‘wisselwerken’. Dat betekent elk half uur even rechtstaan van je stoel.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.