Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

MVO? Zonder meer toekomstbepalend

30 april 2019

Dag lezer

'Vermijd uw Kodak-moment' luidde bijna dag op dag twee jaar geleden de titel van onze nieuwsbrief. MVO is de hype voorbij en wie het niet omarmt, zet de toekomst van zijn of haar organisatie op het spel. Dat was zo'n beetje de redenering.

Onbevooroordeeld kun je ons natuurlijk niet noemen. Maar we stellen vast dat dat toekomstbepalende aspect van MVO alsmaar sterker naar voor treedt. Het schoorvoetende is een gezwinde tred geworden. De angst voor de geitenwollen-sokken-status maakte plaats voor het besef van het concurrentievoordeel.

Zo gingen we praten met de initiatiefnemers van de Factory of the Future Award, die onlangs voor de vijfde keer werd uitgereikt. MVO moét een van de kernelementen van elke Factory of the Future zijn, stellen ze onomwonden. Dat lag niet langer dan vijf jaar geleden wel even anders.

Dan is er het Oost-Vlaamse Bekina Indurub dat al 45 jaar producten in kunststof produceert. Zij investeerden in een Cradle-to-Cradle gecertificeerd gamma en trokken 'en passant' hun leveranciers en medewerkers over de MVO-streep. "Nieuwe projecten zijn al onze richting uitgekomen door ons bronzen Cradle-to-Cradle-certificaat. Het geeft dus echt wel een concurrentievoordeel”, kregen we te horen.

En wat gedacht van het Limburgse Eco-Oh! dat zijn toekomst voor 100% heeft ingezet op de recyclage van restplastic?

Wil jij werken aan jouw toekomst? Onze Sustatool kan je een handje toesteken. En voor maatwerkbedrijven die vooruit kijken is er deze oproep. Iets zegt ons dat ze innovatieadvies-op-maat wel kunnen appreciëren.

Tot de volgende keer

 
sfeerbeeld technologie

Welke rol speelt MVO in de Factories of the Future?

Op 6 februari vond de vijfde Factory of the Future Award-uitreiking plaats. Deze bekroning gaat naar toonaangevende maakbedrijven die zich duurzaam verankeren in ons land. “Deze bedrijven doorliepen voorafgaand transformatieprocessen met een focus op digitalisering, organisatie, automatisatie en duurzaam ondernemen”, vertelt mede-organisator Paul Peeters (Agoria).

Meer lezen
 
 
C2C collage Bekina Indurub

Spuitgieterij investeert in productgamma gebaseerd op Cradle-to-Cradle-principe

Het Oost-Vlaamse bedrijf Bekina Indurub produceert al 45 jaar producten in kunststof.  Duurzaam ondernemen is voor hen geen loze slogan. "Het behalen van een bronzen C2C-certificaat is dan ook het bewijs van een geslaagde totaalaanpak”, vertelt Vanessa Verbeken, Area Sales Manager bij Bekina NV.

Meer lezen
 
 
praktijkvoorbeeld Eco-Oh!

Recyclagebedrijf verwerkt restplastic tot tuinbanken en compostbakken

Het Limburgse recyclagebedrijf Eco-Oh! maakt van huishoudelijk plastic afval gerecycleerde producten voor de tuin, bouw, openbare ruimtes en verkeerstoepassingen. En nog op de meest ecologische wijze ook. Daarnaast sensibiliseren ze hun werknemers over hygiëne, veiligheid en gezondheid.

“De feedback die we van hen krijgen, valt zeker niet in dovemansoren”, vertelt Johan Van den Berckt van Eco-Oh!.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.