Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Pleiten voor MVO

11 april 2019

Dag lezer

'Pleiten' is een veelzijdig werkwoord. Akkoord. Je staat daar waarschijnlijk niet alle dagen bij stil. Maar reken dan op ons om dat even onder je aandacht te brengen.

Zo kun je 'voor iets pleiten'. De ondertekenaars van de Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek bijvoorbeeld pleiten voor efficiënte en emissievrije leveringen in steden. En de (potentiële) huurders van de Mundo's - duurzame bedrijvencentra in Brussel, Namen en Antwerpen - pleiten voor nog meer Mundo's. Waarvoor onze Sustatool-ambassadeurs dan weer pleiten, ligt nogal voor de hand.

Je kunt ook voor iets pleiten door te pleiten. Impact Advocaten doet dat. Sociale impact, daar gaan ze voor.

Het lukt ook onpersoonlijk. Zoals in: "Alles pleit ervoor dat je deze nieuwsbrief aanbeveelt bij je collega's, vrienden en familie."

Ten slotte. Pleiten voor duurzaamheid zonder het opgeheven vingertje? Hank kan dat! (En zo is meteen ook het raadsel van dat kopbeeld opgelost.)

Wij zijn pleite (but we'll be back).

 

 
cityscape

De Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek is een feit

In Brussel ondertekenden initiatiefnemers en deelnemers de Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek.

De Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek wil efficiënt en emissievrij leveren in steden bevorderen. Dit vraagt om nieuwe manieren om steden te bevoorraden.

Deze Green Deal is de jongste in een reeks van zeven die de voorbije twee jaar van start gingen. Onderaan dit nieuwsbericht vind je de overige zes op een rijtje.

Meer lezen
 
 
Gevel Mundo-a

Onze bedrijvencentra zijn ontstaan op initiatief van toekomstige huurders

Mundo-b is een vreemde eend in de bijt van bedrijvencentra. Het Brussels kantoorgebouw is volledig duurzaam opgetrokken. Daarin huizen een veertigtal organisaties, veelal ngo’s. De wachtlijst van geïnteresseerde huurders is zo lang dat er ondertussen al een derde Mundo-centrum in Brussel in de steigers staat. Eerder opende ook al Mundo-n (Namen) en Mundo-a (Antwerpen).

“Onze kantoren zijn toegankelijk en goedkoop. Dat maakt ons atypisch tegenover andere bedrijvencentra”, vertelt afgevaardigd bestuurder Frédéric Ancion.

Meer lezen
 
 
het team van impact advocaten

Advocatenkantoor gaat voor sociale impact

Impact Advocaten is een pas opgericht advocatenkantoor met satellieten in Leuven en Brussel. Ze geven juridische ondersteuning aan sociale ondernemingen, hun partners en projecten die een positieve impact nastreven.

Maar pas opgericht wil allerminst een gebrek aan ervaring zeggen. Dat blijkt uit het inspirerend gesprek met Marleen Denef en Xanne Holvoet, twee van de vijf oprichters.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.