Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Tijd voor de Sustatool

26 maart 2019

Dag lezer

We hebben ze nog gekend. De jaren dat bedrijfs- en andere leiders MVO in het beste geval beschouwden als Misschien (iets) Voor Ons.

Tijden veranderen evenwel. Dat merken we aan de inhoud van onze mailbox. "MVO. Hoe begin ik eraan?", is een vraag die we in tal van varianten alsmaar vaker toegeschoven krijgen.

En natuurlijk verwijzen we dan naar onze website met massa's praktijkvoorbeelden en een heuse instrumentenkoffer. Of naar de MVO-scan die je haarfijn vertelt waar je staat met MVO. En wat gedacht van Koploper; ons magazine boordevol MVO-inspiratie?

Echter... Dat ultieme zetje in de rug om werkelijk met MVO aan de slag te gaan? We voelden dat we dat nog niet in de aanbieding hadden. Maar tijden? Ze veranderen. Inderdaad.

Na een grondige test- en ontwikkelingsfase lanceerden we vorige week de Sustatool. Een online applicatie rond vijftien duurzaamheidsthema's, met haalbare acties en hun financiƫle meerwaarde, gelinkt aan de SDG's, met KPI's en op maat van de Vlaamse kmo's en sociale ondernemers.

Je leest hieronder het nieuwsbericht dat de lanceringscampagne aftrapt. Die stofferen we voor het overige met een trailer, met de plannen van zes Sustatool-ambassadeurs, met advertenties, met een symposium,... 

Volg deze nieuwsbrief, de Sustatool-sectie op onze website en de Sustatool-afspeellijst op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van de Sustatool-initiatieven. We zullen ze ook delen via Twitter en LinkedIn.

Tot de volgende keer

 
ambassadeurs Sustatool banner

Maak MVO concreet met de Sustatool

Vandaag lanceerde Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Wonen, Steden, Inburgering, Gelijke Kansen, Armoedebestrijding en Sociale Economie de Sustatool.

De Sustatool is een online applicatie die ondernemingen een methode op maat aanbiedt om duurzaamheid in hun werking te integreren en op te volgen. De Sustatool is een toegankelijke, praktische no-nonsense aanpak gebaseerd op een systeem van continue verbetering.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.