Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Winnen met MVO

26 februari 2019

Dag lezer

"Benadrukken we wel voldoende dat je met MVO kunt winnen?", vroegen we ons onlangs in een zelfkritische bui af.

MVO betekent natuurlijk winst op het vlak van people en planet. Niet zelden hoort daar ook pecuniaire winst bij. Of wat dacht je van de zorgsector die 15,2 miljoen euro bespaart dankzij energiescans? Nee. Hier valt ons niets te verwijten getuige de stroom aan nieuwsberichten, praktijkvoorbeelden, tweets,... die we op je loslaten.

Maar nieuws over winnen zoals in... euh... winnen? Prijzen pakken in de letterlijke of overdrachtelijke zin? Mag het ook een keer?

Dan vertellen we graag wie zich CSR Professional van 2018 mag noemen.

En dat we eindelijk toekwamen aan een gesprek met de zaakvoerder van Gomad; de winnaar van de allereerste Award Inclusieve Onderneming. Nog maar net bekomen van de vloedgolf aan reacties, vragen en voorstellen die die Award op gang bracht.

En dat het een straffe sector is, die bouwsector. De Green Deal Circulair Bouwen telt momenteel 239 ondertekenaars. Dat kan nog oplopen want er is sprake van een tweede intekenmoment. In termen van Green Deals mag je dit een winnaar noemen!

Wil jij ook een 'MVO-prijs' in de wacht slepen? Hou dan onze website in de gaten. Kansen genoeg in de vorm van oproepen, subsidiemogelijkheden, samenwerkingsvoorstellen en - vooral - veel inspiratie.

Tot de volgende keer.

 
winnaars CSR Professional/CSR Pioneer  of the Year 2018

Wie werd CSR Professional of the Year 2018?

De CSR Professional of the Year speelt binnen zijn of haar organisatie een strategische en onmisbare CSR-rol als motivator, inspirator of implementator. Dat kan onder meer als CEO, HR-manager, marketeer, projectleider of event manager.

Dit jaar was deze award aan zijn vierde editie toe.

Meer lezen
 
 
groepsfoto Green Deal Circulair Bouwen

Green Deal Circulair Bouwen

Op 22 februari 2019 lanceerde de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel op initiatief van Vlaanderen Circulair, de OVAM en de Vlaamse Confederatie Bouw de Green Deal Circulair Bouwen op Batibouw.

Via dit gezamenlijk engagement zullen bouwbedrijven, bouwmateriaalproducenten, lokale en regionale overheden, private bouwheren, onderzoekers en andere organisaties samenwerken om in de toekomst circulair bouwen in Vlaanderen tot dagelijkse realiteit te maken.

Meer lezen
 
 
groenten (broccoli)

Van groentesnijbedrijf tot inclusieve onderneming

Het Antwerpse groentesnijbedrijf GOMAD kreeg de Award Inclusieve Onderneming 2018. In geen jaar na de opstart verwelkomden ze al zeventien anderstalige nieuwkomers in hun team. Hoewel het niet initieel zijn bedoeling was, maakte oprichter Christophe De Mey er vrij snel zijn missie van om deze mensen een toekomst te geven.

“Je moet waardering en verantwoordelijk geven aan de mensen. Dan krijg je echt heel veel terug”, vertelt De Mey in een gesprek met ons.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.