Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

2019 alweer

22 januari 2019

Dag lezer

Een nieuw jaar. Zover was je al. We leggen onze wensen met veel genoegen en welgemeend bovenop de stapel.

Wat zich in deze periode even welgemeend als moeiteloos opstapelt zijn de terugblikken, voorspellingen en goede voornemens. Nieuwsbrieven tjokvol.

'In der Beschränkung zeigt sich der Meister' weten we. Daarom houden wij het in elke categorie bij één item dat onze aandacht trok en, naar we hopen, hetzelfde zal doen met de jouwe.

Mike Barry staat in voor de duurzaamheid bij Marks & Spencer (hun bekende 'Plan A'). Britten schrikken niet terug voor een traditie meer of minder. De zijne bestaat erin dat hij jaarlijks vijf 'key sustainability trends' op een rijtje zet. Zijn voorspelling dat bedrijven in 2019 hun duurzaamheidinspanningen sterker zullen vertalen in hun product- of dienstenaanbod, volgen we zeker op. Maar ook de vier andere trends zijn best boeiend.

We lazen met veel plezier de terugblik van Lotte Philipsen op de manier waarop de modewereld 'fast fashion' vaarwel zegt. (Fast fashion zal in 2019 trouwens versneld voor het blok gaan, voorspelt die Mike Barry van zonet.) De Vlaamse mode-ondernemers lieten zich daarbij allerminst onbetuigd.

En dat goede voornemen? Als we nu eens met z'n allen blijven investeren in de ontwikkeling van onze (ervaren) medewerkers?

Spreken we elkaar opnieuw in december ?

 

 

 
vooruitblik

Kopen met een extra dimensie - trend voor 2019?

Mike Barry is Director of Sustainable Business (Plan A) bij Marks and Spencer. In een post op LinkedIn bezorgt hij ons zijn vijf 'key' duurzaamheidstrends voor 2019.

Wat opvalt? Hij verwacht dat de doorsnee consument dit jaar wel eens meer dan voorheen aandacht zal moeten (en kunnen) hebben voor de duurzame aspecten van wat hij koopt.

Meer lezen
 
 
beeld duurzame modevernieuwers 2018

De duurzame mode-vernieuwers van 2018

Lotte Philipsen, redactrice bij KnackWeekend.be, blikte net voor het jaareinde terug op de modesector.

Enkele modepioniers zorgden in 2018 immers voor boeiende, duurzame projecten. Van fair fashion evenementen over nieuwe ethische merken, online tools tot een hoopvol charter.

Onze Vlaamse ondernemers lieten zich daarbij allerminst onbetuigd.

Meer lezen
 
 
foto column Blijf investeren in ontwikkeling

Blijf investeren in ontwikkeling

Katleen De Stobbeleir - verbonden aan de Vlerick Business School - vindt dat organisaties ook mensen met veel levenservaring nieuwe vaardigheden zouden moeten aanleren. Ze wijst op een aantal factoren die daarbij cruciaal zijn.

Haar column dateert van 2016. Als we vandaag om ons heen kijken, dan merken we dat de inhoud ervan actueler is dan ooit.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.