Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Over realiteit en fictie

18 december 2018

Dag lezer,

De Belgische hockeymannen die wereldkampioen worden, een papegaai die via spraakherkenning Amazon aan het werk zet en het mysterie (of is het de miserie) van elektrisch rijden.

Inderdaad. De dagelijkse realiteit is niet zelden sterker dan de strafste fictie. En dus is het geen sinecure om ze met onze tweewekelijkse portie MVO-nieuws te evenaren, laat staan te overtroeven.

Maar toch...

  • Op 29 november won Gomad de allereerste Award Inclusieve Onderneming. Het telt dertien erkende vluchtelingen onder zijn vijftien medewerkers...
  • Het World Economic Forum vindt de Forest Green Rovers de meest groene voetbalclub ter wereld. Weten zij veel dat de meest maatschappelijk betrokken voetbalclub in Vlaanderen speelt (praktijkvoorbeeld van 28/9/15).
  • 24,1 miljard euro. Dat is het bedrag dat in België in 2017 naar duurzame beleggingen stroomde. Of drie keer meer dan in 2013.

Je leest er hieronder telkens meer over.

"Waarom niets over Kerstmis en geschenkjes en duurzaamheid en zo?", vraag je je misschien af? Omdat we daar zowat twee jaar geleden al eens een nieuwsbrief aan hebben gewijd en recycleren in onze aard ligt.

Tot volgend jaar

 

 
logo Award Inclusieve Onderneming

Gomad wint eerste Award Inclusieve Onderneming

Gomad ontving op 29 november jongstleden de allereerste Award Inclusieve Onderneming. De jonge kmo snijdt, wast, bereidt en verpakt groenten die via de horeca en retailers zoals Bio Planet hun weg vinden naar de consument.

Meer lezen
 
 
City Pirates

Bij voetbalclub City Pirates primeert maatschappelijke betrokkenheid

Het nieuwe voetbalseizoen draait weeral op volle toeren. Ook City Pirates, een Antwerpse vierdeklasser, geraakt stilaan onder stoom. Het eerste team prijkt vooralsnog bovenaan de rangschikking, maar de ambities van de club liggen niet alleen op sportief vlak. “City Pirates is een sociaal project, dus staat de maatschappelijke betrokkenheid voorop”, vertelt Paul Hermans van Modero, een gerechtsdeurwaarderskantoor dat mee aan het project trekt.

Meer lezen
 
 
muntstukken

Duurzaam sparen en beleggen anno 2017

De huidige maatschappelijke aandacht voor duurzaamheid lijkt weerklank te vinden in de financiële markten. Sustainable finance zit in de lift. In 2017 steeg de interesse, en dat lijkt zicht door te zetten in 2018. Dat maakt van 2017 misschien wel een scharnierjaar van een blijvende groei.

Deze vaststelling is te vinden in een nieuw MIRA-rapport (Milieurapport Vlaanderen) dat tot stand kwam door een samenwerking tussen de Vlaamse Milieumaatschappij, de Universiteit Antwerpen en Forum Ethibel.

Het rapport staat stil bij de evolutie van duurzaam sparen en beleggen en geeft ook trends en inzichten weer voor wie duurzaam wil investeren.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.