Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

MVO met de M van mensen

11 oktober 2018

WaW investeert jaarlijks 1/3e van zijn winst in 'Make it Work'. Dat is een sociaal tewerkstellingsproject voor jongeren tussen 17 en 25 jaar. De eerste resultaten zijn hoopvol: 76% van de begeleide jongeren zijn terug naar school, aan het werk, of in training. Kan deze doorgedreven MVO-aanpak ook jouw onderneming inspireren?

Ook De Punt legt als bedrijvencentrum de klemtoon op mensen als bron voor sociaal en duurzaam ondernemen. Als draaischijf, incubator en/of bruggenbouwer versterken ze de maatschappelijke impact van ondernemingen én zaakvoerders.  

Klaar om je MVO-verhaal meer kracht te geven? MVO Vlaanderen biedt je het MVO-basisopleidingsaanbod aan: dat zijn gratis masterclasses voor zowel het management als elke medewerker met een strategische functie binnen de organisatie. 

Intermediaire organisaties kunnen van dit aanbod gebruik maken om hun ledenbestanden te sensibiliseren voor een diversiteit aan MVO-thema's. Ook opleidingen op maat zijn mogelijk voor die specifieke MVO-opleidingsnoden die niet aan bod komen in het basispakket.

 
mevrouw omringd door andere mensen op een staande receptie

WaW investeert jaarlijks 1/3e van zijn winst in 'Make it work'

Make it Work is een sociaal tewerkstellingsproject voor jongeren tussen 17 en 25 jaar. Het project wordt uitgevoerd en gefinancierd door WaW en de Provincie Antwerpen. Het project werd in november 2017 gelanceerd in Antwerpen en in juni 2018 in Hasselt. De eerste resultaten zijn hoopvol. 76% van de begeleide jongeren zijn terug naar school, aan het werk, of in training.  Kan deze doorgedreven MVO-aanpak ook andere ondernemingen inspireren? 

Meer lezen
 
 
werknemers werken aan een machine

Wat kunnen instroomjobs voor jouw onderneming betekenen?

De samenwerking tussen Jacobs Reels en vzw De Sluis leidde tot beroepsinleefovereenkomsten (de zogenaamde BIO's) en instroomjobs. Ontdek wat 'instroomjobs' voor jouw onderneming kunnen betekenen.

Meer lezen
 
 
open en lichtrijk interieur van bedrijvencentrum met mensen

De Punt.=(MVO)²

De Punt legt als bedrijvencentrum de klemtoon op sociaal en duurzaam ondernemen. Deze keuze wordt zichtbaar in vele kleine ondernemingen die er gehuisvest zijn. Als draaischijf, incubator en/of bruggenbouwer versterkt De Punt de maatschappelijke impact van die ondernemingen én van de eigen werking. 

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.