Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

MVO met de M van Mobiliteit

13 september 2018

 

De Week van de Mobiliteit start dit weekend met een autovrije zondag. Een initiatief dat de communicatie over autovrije en -luwe zones ongetwijfeld opnieuw in de kijker plaatst. Mobiliteit mag ook jou, als duurzame ondernemer, niet onberoerd laten. Tijd om stil te staan bij de impact van woon-werkverkeer, verplaatsingen in dienstverband en transport.

Donderdag 20 september vindt voor het achtste jaar op rij 'Car Free Day' plaats. Zowel werkgevers als werknemers worden uitgedaagd om de auto op stal te laten en zich aan duurzame mobiliteitsoplossingen te wagen voor het woon-werkverkeer.  Een uitgelezen kans voor elke duurzame organisatie om op een laagdrempelige manier hun mobiliteitsmaatregelen aan te scherpen of te perfectioneren. Niet twijfelen, gewoon meedoen!

Wat als we helemaal niet op de baan moeten? Thuiswerken vormt een ideale remedie tegen de dagelijkse file, verhoogt de work-life balance van werknemers en biedt heel wat voordelen voor werkgevers. Daarom wordt 20 september uitgeroepen tot ‘Thuiswerkdag’. Dat is het orgelpunt van de campagne 'Thuiswerken Werkt', een initiatief van Taxistop, Palindroom, SD Worx, Pami en Mercuri Urval. Op deze dag worden werkgevers gestimuleerd om thuiswerk toe te laten en structureel te organiseren binnen hun bedrijf of organisatie. 

Mobiliteit is slechts een deel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO streeft systematisch naar economische (Profit), sociale (People) en ecologische (Planet) verbeteringen. MVO Vlaanderen helpt je graag om dat verbeteringsproces te integreren in je organisatie of bedrijf en biedt daarvoor MVO-basisopleidingen aan:  zowel kortlopende opleidingen als meerdaagse masterclasses die antwoord bieden op al je vragen.

Geïnteresseerde bedrijfsleiders, MVO-verantwoordelijken en sector- of andere organisaties die gebruik willen maken van het opleidingsaanbod, kunnen ons contacteren voor verdere toelichting of om meteen praktische afspraken te maken.

 
fietster

75% van de consumenten vindt milieu belangrijker dan snelheid van levering

Volgens B2C Europe, een firma gespecialiseerd in grensoverschrijdende e-commerce, vinden consumenten het milieu belangrijker dan de snelheid van levering. Deze stelling komt uit hun rapport over duurzame en sociale leveringen. 

Meer lezen
 
 
mensen met elektrische fietsen

MVO in de maatwerksector slaat ook op mobiliteit

MVO in de maatwerksector gaat direct naar de core business: iedereen mee laten draaien op de arbeidsmarkt. Duurzaam ondernemen in de maatwerksector betekent ook dat ecologische randvoorwaarden meegenomen worden in kernactiviteiten. Zo gebruikt een deel van de medewerkers van SOBO voortaan elektrische fietsen voor hun verplaatsingen naar de klanten. 

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.