Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Geen duurzaam bouwen zonder sociaal engagement in de bouwsector

7 mei 2018

Wil jij, als bouwonderneming, duurzaam bouwen, dan houd je zoveel mogelijk rekening met mens en milieu en kies je voor duurzame bouwmaterialen. Daarbij stel jij je misschien de volgende vraag: "Wil de overheid morgen FSC-hout verplichten?" Net zoals Didier Engels zich afvroeg, een ondernemer die sinds enkele jaren 100% CO2-neutrale ramen en deuren maakt.

Daarnaast heeft duurzaam bouwen betrekking op maatschappelijke verantwoordelijkheid van de bouwsector ten aanzien van de samenleving. Bij bouwonderneming Wyckaert NV zet het personeel en de directie zich samen in voor vzw De Tandem, een Oostvlaamse organisatie die gezinnen met een persoon met een handicap ondersteunt. De inzet voor VZW De Tandem, werd beloond door de Aedificas Foundation, een initiatief van de Confederatie Bouw.

Niet alleen grotere bouwondernemingen kunnen hun maatschappelijke rol opnemen, ook een klein schildersbedrijf kan zich sociaal engageren. De bvba Schilderwerken Zenner zet zich in voor vzw 'De Sprong', een centrum voor begeleiding van mensen met psychische en/of psychiatrische problemen. Dit verhaal is de moeite waard om verder verteld te worden. 

Blijf steeds op de hoogte van leerrijke evenementen en opleidingen via de agenda van MVO Vlaanderen. Ook op de LinkedIn pagina van MVO Vlaanderen kan je terecht voor relevant nieuws over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Jouw privacy is voor ons belangrijk, daarom gaan wij zorgvuldig om met jouw gegevens. Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese verordening voor gegevensbescherming in werking. Graag willen wij jou in de toekomst onze nieuwsbrief, die jij nu al geruime tijd ontvangt, blijven bezorgen. Liever niet? Dan kan u zich hier uitschrijven.

 
man aan machine

Wil de overheid morgen FSC-hout verplichten?

Sinds enkele jaren produceren wij, bij Engels NV, onze ramen en deuren 100% CO2-neutraal. Ons bedrijf wil er nu nog niet over communiceren, want er is nog een weg te gaan vooraleer ook leveranciers op de kar springen. Ondertussen wil ik wel een paar vraagjes stellen... over de verantwoordelijkheid van de ondernemers, maar ook van klanten en overheden. 

Meer lezen
 
 
2 werknemers maken plezier met elkaar

Aedificas Foundation beloont maatschappelijke rol van Wyckaert NV

In december 2017 werd de bouwonderneming NV Wyckaert samen met de VZW De Tandem in de bloemen gezet. Het MVO-verhaal, meer specifiek de inzet voor VZW De Tandem, werd beloond door de Aedificas Foundation, een initiatief van de Confederatie Bouw.

Meer lezen
 
 
groep mensen die het voetbalstadium van Sporting Lokeren hebben geschilderd

Aedificas Foundation beloont sociaal engagement van bvba Zenner

Op 13 december 2017 vielen bouwonderneming bvba Schilderwerken Zenner samen met de non-profitorganisatie vzw Centrum voor Arbeidszorg ‘De Sprong’ in de prijzen. Het MVO-verhaal, meer specifiek de inzet voor VZW De Sprong, werd beloond door de Aedificas Foundation, een initiatief van de Confederatie Bouw.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.