Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Er zit muziek in duurzaamheid

20 april 2018

Wil jij, als muziekorganisator, de duurzaamheid van jouw festival versterken, dan kan je inspiratie opdoen op de site van Cultuurzaam op MVO Vlaanderen. Daar vind je een waslijst aan innovatieve experimenten rond duurzaamheid op festivals. 

De muzieksector is al jaren bezig om duurzamer te worden. Sinds kort werken ook muziekorganisatoren uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk samen om de ecologische impact van hun festivals te verkleinen, gehoorschade te beperken en de toegankelijkheid ervan te vergroten. 

Het Wilde Westen, een concertorganisator uit het Kortrijkse, heeft al in 2014 het Greentrack Charter ondertekend. Ondertussen organiseren zij een duurzaam Bos!-festival in het provinciaal domein van Bergelen in Gullegem. 

Het muzikale aspect van duurzaamheid zit soms in een onverwachtse hoek. Zo is Didier Engels, mede-zaakvoerder van een familiebedrijf dat 100% CO2-neutrale ramen en deuren wil maken, één van de twee broers, die samen het Belgische dj-duo Hermanos Inglesos vormen.  lgische dj-duo Hermanos InglesosBelgische dj-duo Hermanos Inglesos

 
zanger in bosrijke omgeving

Een duurzaam Wilde Westen

Het ‘Wilde Westen’ gaat de duurzame toer op. Sinds 2014 heeft deze concertorganisator uit het Kortrijkse al het Greentrack-charter ondertekend om de bedrijfsvoering milieuvriendelijker te maken. Vanaf 2016 werkt deze organisatie ook mee aan het DEMO-project in het kader van een Interreg-programma om duurzaamheid in de muzieksector in Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen te introduceren.

Meer lezen
 
 
mensen bedienen eten

Duurzame muziek, bestaat dat?

Het transitienetwerk PULSE houdt al langer een vinger aan de pols van o.a. de muzieksector. Steeds meer muziekfestivals willen hun activiteiten op een duurzamere manier organiseren. Sinds 2016 wil de muzieksector met het DEMO-project in Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen het duurzaamheidgedachtegoed introduceren. 

Meer lezen
 
 
werkmannen in een refter voorzien van een biljarttafel

Familiebedrijf maakt 100% CO2-neutrale ramen en deuren

Sinds de oprichting in 1945 heeft Engels NV het ontwerp en de productie van ramen en deuren in eigen handen. Eigen ingenieurs ontwerpen elk raamtype binnenshuis, met het oog op de productie van kwalitatief hoogstaande producten. De productie van die ramen en deuren verloopt sinds enkele jaren 100% CO2-neutraal. Hoe krijgt dit bedrijf dat voor mekaar?

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.