Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Werk maken van goede voornemens

12 januari 2018

Het is die tijd van het jaar dat we onszelf voornemen om de zaken anders en beter aan te pakken. Ervaring leert dat goede voornemens een kort leven beschoren zijn. 

We tonen jullie alvast enkele voorbeelden om goede voornemens rond duurzaamheid of maatschappelijke verantwoord ondernemen toch effectief in de dagelijkse bedrijfspraktijk om te zetten. 

Wil je effectief met MVO aan de slag? Daarvoor kan je beroep doen op een pak adviseurs en netwerken. Een overzicht ervan vind je op deze kaart. Vanaf nu kun je ook filteren op de functie 'Erkend door KMO-portefeuille'

 

 
rad op kermis

Denken over circulaire economie loopt ver voor op de praktijk

In Nederland is een Whitepaper (WP) verschenen met een overzicht over de theorie rond de circulaire economie (CE) en een stand van zaken in de praktijk. In deze WP concluderen enkele onderzoekers dat het denken over de CE ver voorloopt op de organisatiepraktijk. Het onderzoeksteam wordt aangevoerd door prof. Dr. Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit. De focus blijft de vraag hoe een CE te organiseren in de toekomst.

Meer lezen
 
 
mensen schilderen slijpschijven in een kunstwerk genaamd 'slijpschijvenwolk'

KunstBaan maakt bedrijfskunst met sociale en ecologische meerwaarde

KunstBaan vzw verbindt de bedrijfswereld met de zorgsector en doet dat met kunst. Sinds 2016 maakt KunstBaan vzw bedrijfskunst met mensen met een verstandelijke beperking. Op uiteenlopende bedrijfssites creëerde deze organisatie kunstvoorwerpen die zijn opgebouwd uit de (rest)materialen afkomstig van de bedrijfsactiviteiten. 

Meer lezen
 
 
meisje geniet in tuincentrum

"Duurzaamheid is een belangrijk argument waarmee de tuinbranche het verschil kan en moet maken"

Luk Nuytten is secretaris van de Belgische Tuincentra Vereniging (BTV), die door de federale overheid erkend is als representatieve beroepsorganisatie. “BTV zal de online MVO-scan ondersteunen om de tuincentra voor 100% duurzaamheid te laten gaan”, zegt Luk, die wil dat de aangesloten leden het verschil maken.

 

Meer lezen
 
 
betogers tegen het vergiftigen van waterlopen

Is Nationaal Actie Plan voor bedrijven en mensenrechten ook kapstop voor duurzaam ondernemen?

Eind 2017 hebben de Belgische en de gewestelijke regeringen samen een Nationaal Actieplan (NAP) 'Ondernemingen en Mensenrechten' gelanceerd. Ze hangen hun karretje vast aan het beleid voor MVO en duurzame ontwikkeling. Vakbonden en ngo’s blijven op hun honger zitten.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.