Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Multi-actor netwerken tonen de weg naar duurzaam ondernemen

22 december 2017

De Sustainable Partnerships Award beloont inspirerende samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en non-profit organisaties en wordt uitgereikt door The Shift – het Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid. Samenwerking vergt vele competenties: openstaan voor onzekerheid, kunnen omgaan met tegengestelde (of tegendraadse) meningen, aanvoelen van spanningen, bereid zijn om een soepele ingesteldheid aan de dag te leggen, enz. Deze dikwijls onderbelichte competenties zijn zeer belangrijk op weg naar een integrale aanpak van de maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen elk bedrijf. MVO Vlaanderen vindt het dan ook belangrijk om systematisch aandacht te besteden aan alle winnaars van die Sustainable Partnerships Award 2017.

Wellicht zorgen duurzame samenwerkingsverbanden tussen Belgische bedrijven en ‘social profit’ organisaties, NGO’s en/of middenveldverenigingen wel voor een reeks veranderingen binnen Belgische bedrijven, maar zeker is dat niet. Via een bevraging wil de Antwerp Management School daar zicht op krijgen. Het doel van dit onderzoek is om duurzame verandering in het Belgische bedrijfsleven beter te begrijpen. Thema’s die in deze enquête aan bod komen zijn: Hoe krijgt duurzaamheid in het eigen bedrijf of organisatie vorm en inhoud? Wat zijn de effecten van duurzaamheid op de organisatie en de samenleving? Welke eventuele knelpunten tekenen zich af binnen het eigen bedrijf bij het nemen van initiatieven op het gebied van duurzaamheid? De deelname aan dit onderzoek neemt maximaal 15 minuten in beslag.

 
fruit en groenten in een bak

Foodsavers Gent maakt indruk

Foodsavers Gent herverdeelde sinds de opstart in maart 2017 al meer dan 250 ton voedseloverschotten of 143.000 porties voeding voor kansarme doelgroepen. Daarmee wint dit samenwerkingsverband de prijs in de categorie ‘nationale impact’ van de Sustainable Partnerships Award in 2017. Die wordt uitgereikt door The Shift – het Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid.

Meer lezen
 
 
oudere man en jongere vrouw wandelen in een park

Social Impact Bond innoveert arbeidsbemiddeling

Kois Invest, Duo for a Job en Actiris hebben samen een Social Impact Bond (SIB) uitgewerkt. Dat is een obligatie voor private investeerders, waarmee een mentorprogramma voor jonge werkzoekenden met een migratieachtergrond wordt gefinancierd. Als dat programma zijn doelstellingen haalt, dan betaalt Actiris de investeerders hun inleg terug. Daarmee hebben ze de prijs in de categorie ‘nationale innovatie’ van de Sustainable Partnerships Award in 2017 gewonnen. Die wordt uitgereikt door The Shift – het Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid. 

Meer lezen
 
 
hoogspanningsmast

Height Potentials vernieuwt beroepsopleiding

‘Height potentials' is een beroepsopleiding tot hoogtewerker, gericht op vluchtelingen. Het samenwerkingsverband tussen  Rising You(th), Iris Group, Elia en VDAB om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen wint de prijs in de categorie ‘nationale innovatie’ van de Sustainable Partnerships Award in 2017. Die wordt uitgereikt door The Shift – het Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid.

Meer lezen
 
 
zeewier op het strand

Gezocht: Voeding voor de toekomst, Voeding voor het debat

Gezocht: Voedsel voor de Toekomst is een co-creatie project waarbij 5 partners samen met jongeren in debat gaan over producten om de groeiende wereldbevolking op een duurzame wijze te voeden. Dit samenwerkingsverband tussen Colruyt, Vredeseilanden/Rikolto, KU Leuven, Hogeschool UCLL en de provincie Vlaams-Brabant wint de prijs in de categorie 'internationale samenwerking' van de Sustainable Partnerships Award in 2017. Die wordt uitgereikt door The Shift – het Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.