Dag lezer,
Vorige week schreef de directeur van MVO Nederland in een column: "De kans is klein dat die drukdoenerij over MVO wel weer overwaait."
"Afwachten kan", gaat het verder "maar wie té lang niets doet, moet rekening houden met een 'Kodak-moment'."
We zijn het volmondig met haar eens.
|
Net zoals in Nederland, wordt duurzaamheid in Vlaanderen voor alsmaar meer organisaties een drijvende kracht. Bij groot én klein. Profit en non-profit. In een versnellend tempo.
Een mooie barometer? Onze 'afdeling' praktijkvoorbeelden! Toen we halverwege het vorige decennium (dat is korter geleden dan het klinkt) startten met 'druk doen over MVO', was het peentjes zweten om een behoorlijke case te vinden. Nu is een dag zonder een nieuw praktijkvoorbeeld een zeldzaamheid.
We voegden er sinds de vorige nieuwsbrief trouwens weer drie toe: Montea, Quares en Carglass®.
Als abonnee op deze nieuwsbrief, hoeven we u niet meer te overtuigen. Maar vertel het aub verder.
Wie nu niet op het duurzaamheidsspoor zit, mist de boot (kromme beeldspraak maar wel duurzame transportmodi) en blijft eenzaam op de kade achter.
Misschien vinden de wegvarende koplopers u nog een foto waard. Maar die zullen ze dan niet meer nemen met een Kodak.
Tot de volgende keer.
|
|
|
|
Radicale Vernieuwers
Samen met Radio 1 en De Standaard, gaat de Sociale InnovatieFabriek voor de tweede keer op zoek naar Radicale Vernieuwers.
Hoe u zo'n specimen herkent?
"Radicale Vernieuwers hebben niet alleen mooie ideeën voor een betere wereld en beter klimaat, ze doen er ook wat aan. Ze dagen het klassieke denken uit, door al dan niet van binnenuit ‘het systeem’ te veranderen en te verbeteren. Maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, diversiteit, eenzaamheid of mobiliteit mogen dan wel grootse mondiale problemen zijn, het schrikt Radicale Vernieuwers niet af om zelf oplossingen (producten, diensten, werkingen, methodes,…) te bedenken en te maken, soms op een kleine en lokale schaal."
Een radicaal vernieuwend project indienen kan nog tot 30 april.
|