Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

MVO. Meten en weten

2 maart 2017

Dag lezer

Informatie op mvovlaanderen.be is niet alleen via de hoofdnavigatie of de zoekfunctie toegankelijk. Liefhebbers van ons MVO-kenniscentrum weten dat.

Voor wie echter (nog) niet tot die categorie behoort: elk stukje informatie koppelen we voor uw gemak ook aan een of meerdere sectoren en thema's. 23 sectoren en 53 thema's om precies te zijn.

Uw zoektocht kunt u dus net zo goed sectoraal (bovenaan de startpagina) als thematisch (onderaan) aanvatten. Voor het geval dat u dus een ware liefhebber wil worden.

'Meten en weten' is een van die thema's. Het kruiste vaak ons pad in februari.

Zo voegden we de voorbije weken heel wat instrumenten toe aan het arsenaal waarmee u aan de slag kunt gaan: een gids annex online instrument om tot duurzame events te komen, twee duurzame energietools voor kmo's, een toolkit voor een duurzame cultuur-, jeugd- en mediasector, een wegwijzer voor circulair aankopen,... zelfs een volledige bibliotheek. En heeft u al naar onze instrumentenwijzer gekeken?

Bij 'weten' hoort ook 'opleiden'. Onze basisopleiding 'Traject MVO' krijgt steeds meer weerklank (en positieve evaluaties). We breiden ze nu uit met een 'train-the-trainer' traject.

Doel is zoveel mogelijk sectorverantwoordelijken, trainers, consultants, leerkrachten,... op te leiden om met Traject MVO en de MVO-scan aan de slag te gaan om zo zelf hun doelgroep te kunnen begeleiden. Als u zich tot die 'intermediairen' rekent, kunt u er eind april aan beginnen. Gratis nog wel. Uitzonderlijk nieuws in deze inflationaire tijden.

Een andere manier om iets te weten te komen is dagboeken lezen. In onze vorige nieuwsbrief kondigden we al aan dat Arbeid & Milieu en Extremis zich aan het schrijven hebben gezet. Tapazz maakt onze reeks van drie rond. Binnenkort leest u op MVO Vlaanderen hoe zij duurzame mobiliteit bewerkstelligen.

Zo, dat weet u dan ook weer.

Geniet nog van uw krokusvakantiesaldo.

   

Een nieuwe autoshowroom aub. En energieneutraal graag

Dirk Rutten, zaakvoerder van Volvo Rutten, kreeg drie jaar geleden te horen dat hij met zijn showroom moest uitwijken naar een andere locatie. Het - overigens slecht geïsoleerde - gebouw werd onteigend.

Hij zag het als een kans om naar het andere uiterste te gaan. In 2015 opende hij in Hechtel-Eksel een nieuwe, energieneutrale showroom.

Een tweede, eveneens energieneutrale vestiging in Diest is in voorbereiding.

“We voorzien volledig in onze eigen energiebehoeften”, vertelde hij ons en we zijn geneigd hem te geloven.


Food Waste Awards

Op 9 februari werden voor het eerst de Food Waste Awards uitgereikt.

Vijf Vlaamse organisaties vielen in de prijzen voor hun initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan.

De Food Waste Awards zijn een initiatief van het Food Surplus Entrepeneurs Network, Ovam en de koepel Komosie.

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.