Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

MVO. Een nieuw(s)brief

31 januari 2017

Dag lezer

Een nieuw jaar - en zo mogen we het nog net noemen, niet? - zet niet zelden nieuwe 'dingen' in gang. Omgekeerd zet het ons vaak aan om nieuwe dingen te proberen. Keuze te over in deze nieuw(s)brief. Staccato.

 • We gooien er een nieuw rondje dagboeken tegenaan. Alvast Arbeid & Milieu en Extremis laten ons over hun schouder meekijken. In de volgende nieuwsbrief kunnen we u vertellen welke organisatie onze reeks van drie rondmaakt. Wie de vorige (nog eens) wil lezen kan hier, hier en hier terecht.
   
 • Eind vorig jaar lanceerden we onze instrumentenwijzer.
   
 • Wilt u de maatschappelijke impact meten van uw organisatie of project? Dat kan met de redelijk nieuwe Impact Wizard van de Sociale Innovatiefabriek.
   
 • Het Pendelfonds lanceert een nieuwe oproep voor projecten die duurzaam woon-werkverkeer bevorderen.
   
 • Actief in het buitenland? Dan is deze nieuwe anticorruptiegids misschien wel nuttige lectuur. Niet dat we ook maar iets willen suggereren.
   
 • Eind februari start een nieuw Traject MVO algemeen. Dat 'algemeen' staat erbij omdat er in dezelfde periode ook een Traject MVO lokale besturen begint. Zelfde 'inschrijvingsingang' maar ander doelpubliek.
   
 • Er komt ook een nieuwe, 3D-geprinte zonnebril aan met een uitgesproken circulair karakter.
   
 • Het nieuwe imec is het oude imec samen met het oude iMinds. Maar eigenlijk hadden we het met hen vooral over het Internet of Things (IoT) en waarom het de hype voorbij is. U lees er hiernaast meer over.
   
 • Op 17 februari mag u die nieuwe dikke trui aantrekken.

Had u nog nieuws?

Tot de volgende nieuwsbrief
of op Twitter
of op LinkedIn

   

IoT: De hype is over, de meerwaarde is duidelijk

Als we het over Internet of Things (IoT) hebben, spreken we niet langer over futuristische toepassingen.

Die tijd is voorbij, weet Jan Adriaenssens, directeur City of Things bij imec.

En of hij ons in dit interview wist te overtuigen...
 

Naar betrouwbare extra-financiële rapportering

In het huidige internationale bedrijfsklimaat ervaren bedrijven druk om niet enkel over hun financiële prestaties te rapporteren, maar ook de extra-financiële gevolgen van hun activiteiten te beschrijven.

Voorbeelden van die extra-financiële dimensie zijn klimaatverandering, beschikbaarheid van grondstoffen, veiligheid, gezondheid, bevolkingsgroei, armoede en diversiteit.

Extra-financiële rapportering wordt matuur. Maar toch moeten er nog belangrijke stappen voorwaarts worden gezet om de betrouwbaarheid ervan op het niveau van de financiële rapportering te brengen zegt EY in deze column.

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.