Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Mvo? Dat valt te leren.

28 oktober 2016

Beste lezer

Of het nu gaat om wielrennen, pottenbakken, scheikunde of een organisatie leiden; elke discipline telt natuurtalenten die met twee vingers in evenveel neusgaten hoge toppen scheren. 'More often than not' is het echter een kwestie van leren, proberen en doorzetten.

Mvo is daarop geen uitzondering. Sommigen zetten hun organisatie intuïtief op het juiste mvo-spoor. Maar voor de meesten werkt het toch beter als ze kunnen terugvallen op een kader dat kennis aanbiedt, op smaak gebracht met mooie voorbeelden.

We wijzen met MVO Vlaanderen graag de weg.

U neemt het ons vast niet kwalijk dat we starten met het aanbod uit eigen huis. Sinds kort en nog tot eind 2017 biedt MVO Vlaanderen gratis opleidingen aan onder de noemer 'Traject MVO'. Elk traject telt telkens drie sessies. U gaat naar huis met een concreet mvo-actieplan. Het volgende traject start op 26 januari. Maar u wilt natuurlijk eerst meer informatie.

De mvo-opleidingen van CSR CAMPUS gaan zowel in de breedte als in de diepte. Van 'strategisch aan de slag met mvo' tot 'sociaal inkopen'. U vindt alle opleidingen terug in onze online agenda.

Het Competence Centre Corporate Responsibility van Antwerp Management School trakteert u dan weer op een portie mvo-vitamines. De reeks 'CSR Vitamins' brengt felbegeerde mvo-experten naar Vlaanderen. Op 17 november vertelt Ed Gillespie u alles over sustainability storytelling. Ed is mede-oprichter van het bureau Futerra dat "has become internationally renowned for its influential and award-winning work on some of the biggest corporate sustainability initiatives".

Tap tot slot kennis af bij ons netwerk van adviseurs. Scroll tot aan de kaart van België op onze startpagina en maak uw keuze.

Tijd genoeg om te beslissen met de herfstvakantie voor de deur.

Geniet ervan als u er even tussenuit kunt.

   

Dagboeken

Kennis komt maar tot leven in de toepassing ervan.

Daarom hechten we bij MVO Vlaanderen ook veel belang aan praktijkvoorbeelden. U vindt er talloze op onze website onder 'Inspiratie'. Als we dat mogen zeggen: een volkomen terechte rubrieksnaam.

Dit voorjaar vroegen we ons af hoe dit nog beter kon. Het antwoord op die vraag zijn onze dagboeken.

Drie 'entiteiten' - een bedrijf, een partnership en een lokale overheid - laten u over hun schouder meekijken naar het mvo-traject dat ze aflegden. (Tip: scroll telkens helemaal naar onder voor alle dagboekdelen.)

Nu hun dagboekreeksen ten einde lopen, zijn we benieuwd naar uw mening. Nuttig? Leesbaar? Wat kan er beter?

Niet dat we op de zaken willen vooruitlopen, maar we spreken al met nieuwe dagboekschrijvers. Hou deze nieuwsbrief dus in de gaten en/of volg ons op Twitter om ze binnenkort te leren kennen.

 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.