Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Goud, zilver noch brons

12 augustus 2016

Beste lezer

Het EK Voetbal, de Tour, de Olympische Spelen... De doorsnee sportliefhebber mag zich deze zomer allerminst slecht bedeeld voelen.

Maar, hoewel er goud, zilver noch brons in de aanbieding is, stellen we met genoegen vast dat u zich ook op ons 'speelveld' op verschillende manieren in de strijd kunt gooien.

Een overzicht.

De Vlaamse overheid wil organisaties aanzetten om mvo op een structurele manier te integreren. Ze lanceerde daartoe een subsidieoproep maatschappelijk verantwoord ondernemen. De nadruk ligt op projecten die een brede impact (kunnen) hebben. U kunt nog tot 12 september dat schrandere projectidee indienen.

Sociale ondernemers staan voor de uitdaging om innovatieve antwoorden te bieden op de sociale, maatschappelijke en economische uitdagingen van vandaag en morgen. Ook hen wil de Vlaamse overheid een duwtje in de rug geven. Ze lanceerde een projectoproep voor starters in sociaal ondernemen én een projectoproep innovatie in sociale economie. U vindt alle informatie op de website van Werk.be. Indienen kan tot 30 september.

Publiceerde uw organisatie dit jaar een duurzaamheidsverslag? Neem dan de handschoen op en ga voor de Award voor Beste Duurzaamheidsverslag. Met 31 augustus als uiterste indiendatum is enige gezwindheid echter geboden.

Kmo's uit Vlaams-Brabant kunnen achter de Trofee Klimaatambassadeur 2016 aangaan. MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, zal hem voor de derde keer uitreiken op 17 januari 2017 tijdens de nieuwjaarsreceptie van VOKA Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Uw kandidatuur dient u best wat vroeger in; 31 oktober is de limietdatum.

Trends, BDO en ING zoeken dan weer ondernemingen die uitmunten in innovatie en duurzaamheid. "Ondernemingen die bulken van nieuwe ideeën, van creativiteit en dynamiek... met respect voor milieu, mens en maatschappij", heet het op de campagnewebsite. Visibiliteit op allerlei manieren, een jaarabonnement op Trends én een exclusief geschenk van BDO en ING zijn uw deel als u de jury weet te bekoren. Indienen kan tot 15 september.

Aan de slag, Niet?

   

Citizens for the Foodture

Vredeseilanden zocht de voorbije jaren samen met diverse ketenactoren naar hefbomen om onze voedselketen te verduurzamen. De eerste conclusies verschenen dit jaar in de publicatie #Savethefoodture.
 
De consument ontbrak echter in dit proces. En daar wil Vredeseilanden verandering in brengen. Het stippelde een parcours uit dat de 'burgerconsument' in dialoog laat treden met supermarkten en voedingsbedrijven.

Het doel? Een dynamiek op gang brengen die - vanuit consumentenhoek - de supermarkten stimuleert om hun aanbod verder te verduurzamen.

Wil u zich bekommeren om onze Foodture? Meldt u dan hier aan. U hoeft helemaal geen expert te zijn.

SE'nSE Fonds

De Stichting voor Toekomstige Generaties pakt uit met het nieuwe SE'nSE Fonds - "Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship".

Het SE'nSE Fonds, een initiatief van ondernemer Pierre Mottet (IBA), beschikt jaarlijks over €100.000. Daarmee zal het Fonds tot drie startende, duurzame ondernemingen ondersteunen die een grote, positieve impact op het milieu hebben. Ze krijgen niet enkel zaaikapitaal maar ook kansen tot netwerking en uitwisseling van ervaring. Dit alles in partnerschap met de Koning Boudewijnstichting.

De eerste oproep loopt. Geïnteresseerde starters vinden hier alle informatie.

Nog tot 5 oktober.

 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.