Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Kappen met verkwisten

24 augustus 2023

Aan sommige zaken hoef je niet veel woorden te verspillen. Verkwisting bijvoorbeeld.

Gewoon mee kappen!

Dat is ook het motto van het Green Circle Salons-initiatief. Hun Waste Warriors hielpen in de VS al in totaal 4.699.036 kilo afval van kapsalons weg te houden van stortplaatsen. Ook in de Benelux kunnen kapperszaken zich nu aansluiten.

Nog zo’n doorn in het oog van menig afvalbestrijder: verpakkingen. Gelukkig is er nu Plumoo: een milieuvriendelijk alternatief voor thermische verpakkingen. Drie keer raden welke natuurlijke grondstof dit Britse bedrijf daarvoor aanwendt …

Wie verspilling in zijn of haar onderneming wil tegengaan, is misschien wel geholpen met een beetje artificiële intelligentie. Daarvoor kan je terecht bij de Gentse start-up PolySense. Die helpt bedrijven met behulp van AI hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Dan is het wel handig om een goed idee te hebben van die voetafdruk. Heb jij zicht op al je ESG-data? Je impact op milieu-, sociaal en bestuursvlak? Wie het in Keulen hoort donderen, neemt er best even de laatste aflevering van de Koplopers Podcast bij. Daarin gaan we in gesprek met Hind Salhane, Head of ESG bij GraydonCreditsafe. Aanrader!

Rest er ons niet veel meer dan je een zonnig einde van de zomer te wensen. Zonnig dus. Niet heet. Al moeten we meer en meer rekening houden met hittepieken, vooral in steden. Gelukkig staat de technologie niet stil. Inspiratie vind je hier.

Bij Nett zien ze de zon alvast graag komen. Want waar zon is, valt energie te rapen. En er zijn nog genoeg daken in Vlaanderen die nog niet voorzien zijn van pv-panelen.

 

Tot binnenkort!

 

PS: onze post over de bevraging rond sociaal en circulair ondernemen al gezien? Kost je maar vijftien minuutjes!

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.