Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Een lijstje MVO - augustus 2023

10 augustus 2023

Dag lezer,

 

MVO Vlaanderen, dat zegt je wel iets.

Dat die afkorting voor maatschappelijk verantwoord ondernemen staat, bijvoorbeeld.

Maar … Wat versta je daarachter, als bedrijf of organisatie die zelf ook voor MVO wil staan?

Onze Koploper Live-sessies bieden je precies die ondersteuning en inspiratie die je nodig hebt om MVO in de praktijk te brengen. Of het nu gaat over hoe je eraan begint of hoe je het klaarspeelt in een bepaald aspect van ondernemen. We organiseren sessies telkens voor een groep deelnemers uit verschillende bedrijven, zodat er ook ruimte is voor uitwisseling. De invulling, de timing, de locatie en het soort koekjes bij de koffie kan je kiezen, het budget niet. Het is sowieso gratis. Sorry.  

 

Degelijke kennis van duurzaam ondernemen kan van pas komen, nu de EU de finale versie van de European Sustainability Reporting Standards heeft gepubliceerd.

Al mogen we niet vergeten om ook in te zetten op de mens achter de duurzaamheidsdoelstellingen – met de Inner Development Goals, bijvoorbeeld.

Die mens ligt namelijk regelmatig wakker van de huidige toestand van de wereld, blijkt uit de Sustainapoll. En daar hebben ze waarschijnlijk reden toe: zelfs de grootste supervulkaanuitbarstingen die de ernstigste massale uitstervingen op aarde veroorzaakten, stootten nog steeds 200 keer trager koolstofdioxide uit dan wij dat nu doen.

 

We scheren trouwens wel meer hoge toppen, dezer dagen:

 

Tot binnenkort!

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.