Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Door de wind, door de regen…

27 juli 2023

Dwars door alles, door alles heen … 

 

Dwars door Europa, bijvoorbeeld, al is dat met de trein nog steeds twee keer zo duur als met het vliegtuig. 

Of dwars door de Waddenzee, want de oude Zuidwalvulkaan die daar onder water ligt, maakt de aardbodem nog steeds bovengemiddeld warm. En van die aardwarmte willen de bewoners van het Friese Bolsward gebruik maken om van het gas af te komen. 

Dwars door de tijd is ook een optie, al was het maar om in het Verenigd Koninkrijk opnieuw regenwoud te creëren. 

Opnieuw? 

Ja, want waar het Eden Project dankzij aardwarmte voor nieuw regenwoud zorgt, is prins William van plan om de omvang van zijn klein stukje “gematigd regenwoud” in Devon te verdubbelen. Van de 20% van Engeland die vroeger door deze bossen werd bedekt, blijft nu nog een twintigste over. En binnenkort dus 3 hectare meer, hopelijk. 

Nog onder het motto “alle beetjes helpen” kunnen de bessenkwekers in Sint-Truiden binnenkort de vruchten plukken van investeringen in een nieuw regenwaterbassin. En blijken off-shore windmolens een uitstekende thuis te vormen voor kreeften. En is het dringend tijd voor een grote kuis in de kast met schoonmaakproducten. Kortom: moeten we allemaal onze Due Diligence doen. 

De wind en regen mogen af en toe ook wel eens plaats ruimen voor wat zon – dan kunnen we binnenkort misschien zelfs op zonne-energie rijden. Het zou in elk geval een nieuwe stap zijn op weg naar een economie die duurzaam, herstelbaar en recycleerbaar is, en laat de EU nu net daar z’n zinnen op gezet hebben.  

 

Tot binnenkort!

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.