Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Help, ik heb iemand nodig

22 juni 2023

Niet zomaar iemand.

Iemand die de job kan uitvoeren, goed in het team past en de waarden van onze onderneming uitdraagt. Voor de rest maakt het niet uit of die persoon: man, vrouw, non-binair, jong, oud, rolstolgebruiker of langharig popicoon is. Wel… popicoon is misschien ambetant voor de vakantieplanning in de zomer.

Om zo iemand aan te trekken, schrijf je een vacature uit. Bij voorkeur eentje die accuraat aangeeft welke vaardigheden écht nodig zijn, zonder prima kandidaten af te schrikken omdat ze op één of andere manier anders zijn. Dat kan een moeilijke evenwichtsoefening zijn. Daarom zijn we op zoek gegaan naar handige tips en nuttige hulpmiddelen bij het schrijven van inclusieve vacatures.

De aanwerving is enkel het begin van een werkrelatie. Een constructieve en inclusieve werkomgeving ontstaat niet vanzelf, maar gelukkig zijn er heel wat organisaties en steunmaatregelen waar je beroep op kan doen.

Bij HuisMus hebben ze die constructieve werkomgeving wel héél letterlijk genomen. Circulair, inclusief, participatief én ecologisch bouwen met recuperatiemateriaal? We konden onze ogen nauwelijks geloven. Daarom hebben we een camera meegenomen.

 

  • Als je meer bouwmaterialen wil recupereren, is het handig dat je al van bij het ontwerp nadenkt over hoe je het gebouw later kan demonteren. Nadenken is zilver, een volledig 3D-model uittekenen, inclusief alle materialen en modulaire ontwerpkeuzes, is CIRCL.
  • Een strak gestructureerd plan is ook handig om je duurzame ambities waar te maken. De audiovisuele experts van BLUE MOON maken daarvoor gebruik van het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen.
  • Plannen is nobel en al, maar af en toe moet je even vakantie nemen en verder alles loslaten. Inclusief plastic. Greet Huybrechts, duurzaamheidscoördinator bij Joker, zet een boompje op over duurzaam reizen; zonder plastic, mét circulaire toiletzak.
  • Heb je nood aan iemand die een letterlijk boompje komt opzetten? Wend je dan tot Trees Please van BOS+.
  • Onze Sterk Geschakeld campagne rond inclusie op de werkvloer is nu afgerond. Je kan de volledige reeks terugvinden op onze Linkedin pagina via #sterkgeschakeld.

 

Tot binnenkort!

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.