Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Een lijstje MVO - juni

8 juni 2023

Dag lezer,

 

We komen er wel, met een beetje hulp van onze vrienden.

 

Daar hadden we wel al een vaag vermoeden van. Maar sinds we met onze vrienden uit de maatwerk- en uitzendsector spraken, zijn we er helemaal zeker van. De kracht van jouw sociaal weefsel is bepalend voor je leven en werk. Voor iemand die er alleen voor staat, kan het heel erg moeilijk worden. Daarom mogen we niemand zomaar aan diens lot overlaten. Want iedereen wordt er beter van, als de puzzel past.

Wat gebeurt er als de puzzel past? Dan zie je iets moois, iets nieuws verschijnen uit een hoop afzonderlijke stukjes. Zoals designlampen gemaakt van oude fietsonderdelen of van schimmel gekweekt op groenafval.

  • Van antibiotica, over het leven op aarde, tot brie nog aan toe. Echt, is er iets dat we NIET te danken hebben aan schimmel? Je zou denken: ‘de zon, de lucht’, maar zelfs daar zitten schimmels voor iets tussen.
  • In essentie zijn schimmels de kampioenen van de recyclage. De kampioenen van het hergebruik, dat zijn onze kringloopwinkels.
  • Niet dat er geen uitdagers zijn voor de titel. In de bouw- en renovatiesector wint hergebruik aan belang. Het vergt wel een andere manier van denken, maar er is evengoed ruimte voor creativiteit en fierheid op het werk.
  • Nu, we begrijpen het ook wel. Telkens opnieuw dat ‘draag je steentje bij’-verhaal is soms vermoeiend. Wel, goed nieuws iedereen! Met het nieuwe Vlaamse plan voor minder afval, moet je eens géén steentje bijdragen. Gewoon je brievenbus zo laten en je verkleint de afvalberg een beetje. Chill.
  • Van chill gesproken. Laat het los. Laat de gazon zijn plan maar trekken. Laat de buren maar praten. Lees liever wat voor een biodivers bonanza de onderzoekers van King’s College aantroffen, toen ze na 300 jaar eindelijk de grasmaaier eens wat rust gunden.
  • Het is nogal een goed nieuws show deze week hé? We staan er zelf van te kijken, maar het mag wel eens. Toch even kijken hoe het nog gaat met de Apocalyps. Die bevindt zich momenteel in New York City en ze zijn er niet van te spreken. Laat staan dat ze er zouden zingen.

 

Tot binnenkort!

 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.