Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Werkt het?

25 mei 2023

Onze arbeidsmarkt, werkt die eigenlijk wel? Je hoort er toch wat zorgwekkende berichten over. Er is een burn-out epidemie, die erin slaagt te overlappen met het syndroom van bore-out. Bovendien is er een schaarste aan kandidaten, en dan vooral van technisch geschoolde kandidaten, maar vooral van zorgpersoneel, vooral ook van leerkrachten, en het meest nog in de bouwsector… En als je ergens een poetspersoon tegenkomt; bescherm die met je leven!

We kunnen het ons dus niet permitteren om mensen te laten vallen omdat ze niet beantwoorden aan een of ander ideaalbeeld van de perfecte werknemer. Vanwege die krapte op de arbeidsmarkt. En ook wel een beetje omdat het een van onze fundamentele mensenrechten is. Maar daarmee is niet gezegd dat het makkelijk is. Het moet natuurlijk nog werken ook.

Daarom lanceren we deze maand onze ‘Sterk Geschakeld’ campagne. Aan de hand van videoreportages en artikels gaan we op zoek naar goede voorbeelden, nuttige tips, best practices en succesverhalen. Om aan te tonen dat het kan én wie of wat je daarbij kan helpen. Denk maar aan de rol die een goede coach kan spelen om een nieuwe werknemer te helpen groeien in zijn of haar functie of om een scheefgelopen werkrelatie terug recht te trekken.

Of de rol van wol. Meer bepaald in Mol. Daar werken de herders van Molwol samen met de maatwerkers van Lidwina om (h)eerlijk slaapgerief te maken. Tegelijk staan ze in voor het beheer van natuurgebieden en bedrijventerreinen met organische graasmachines die de biodiversiteit bevorderen.

  • Schapen zijn niet het enige wapen. Er vallen nog goede ideeën te rapen… om biodiversiteit op bedrijventerreinen te stimuleren.
  • En dat komt geen moment te vroeg, want het gaat niet zo goed met onze vlinders.  
  • Het gaat wél goed met de grote chocoladefabrikanten, helaas ten koste van de cacaoboeren.
  • Maar het is niet allemaal kommer en kwel, er is altijd ruimte voor wat optimisme over de toekomst.
  • Toekomst? Optimisme? Dat is echt iets voor de jeugd van tegenwoordig. Ken je er zo eentje die werkt aan een eindproef rond duurzaamheid? Die kan wel eens in de prijzen vallen.

Tot binnenkort!

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.