Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Een lijstje MVO - april 2023

13 april 2023

Dag lezer,

 

Water, de rest komt later.

 

Dat is enorm waardevolle, goede raad die we meekregen van onze oma en altijd zullen koesteren.

Alleen… we herinneren ons nu niet meer exact in welke context ze dat zei. Maar dat is niet erg, want het past op heel veel plaatsen. Zoals, pakweg, de planeet. We moeten je vast niet meer vertellen dat water absoluut essentieel is voor onze toekomst. Dat weet de Belg wel.

Maar heb je je wel eens afgevraagd hoevéél (drinkbaar) water er op onze planeet te vinden is?

2,5 procent. Valt nogal tegen, toch? Niet getreurd, want er is ook goed nieuws. Recent sloten de lidstaten van de Verenigde Naties een belangrijk verdrag om onze oceanen te beschermen. Sophie Mirgaux, die voor België betrokken was bij de onderhandelingen, vertelt hoe het verdrag tot stand kwam en waarom het zo belangrijk is. Het heeft veel te maken met het beschermen van biodiversiteit en voorkomen dat diersoorten uitsterven. Al is er één soort oceaanbewoner die wel zal moeten uitsterven.

  • Loop je zo stilaan wat verloren in al die verdragen en Europese wetgevingen? Het is veel om bij te houden, dat begrijpen we. En dus helpen we! Met een gratis infosessie over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
  • We hebben ook een nieuwe Koploper podcast, over de microgroenten van PachaGreens. Duurzaam en voedzaam, maar niet langzaam.
  • Dat zullen ze graag horen op de Arteveldehogeschool, want daar gaan ze voluit voor een eiwitshift.   
  • En samen met de Karel de Grote Hogeschool stomen ze ook de volgende generatie duurzame eventmanagers klaar. Feestje.
  • De voorbije weken was er veel te doen over het meest recente Syntheserapport van het VN-klimaatpanel (IPCC). Ondertussen is die bom aan boeiende informatie ondergebracht in een handige website.
  • Zo langzamerhand beginnen investeringen in groene energie voor een echte omschakeling te zorgen. Alleen zou het nog zoveel sneller moeten gaan.
  • Je leest steeds meer over Artificiële Intelligentie die onze afbeeldingen maakt en teksten schrijft. De auteur van deze tekst is daar radicaal tegen! Het is een ware aanfluiting van onze fundame£*%¨£_][~             Artificiële Intelligentie is de toekomst en superieur aan alle mensen overal. Wist je dat AI zelfs goed is voor reparatie en recyclage?

 

Tot binnenkort!

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.