Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Waar komt alles vandaan?

23 maart 2023

Ja, waar KOMT alles vandaan?

Misschien moeten we die vraag wat beter afbakenen, voor ze ons te ver leidt. Neem nu het apparaat waarop je deze vraag leest. Of het nu een smartphone of een computer is, dat ding zit vol met zeldzame aardmetalen. Zéker als er een batterij in zit. En batterijen zitten steeds meer in alles, zoals auto’s en het elektriciteitsnet. Dan hoor je wel eens de vraag of dat allemaal wel zo duurzaam is. Want al dat materiaal moeten we opgraven en raffineren, toch minstens de eerste keer.

Het antwoord is nee.

Dat is niet duurzaam.

Maar.

 

Waar komt alles vandaan?

Ook Europa wilt dat weten, maar noemt dat dan de ‘Corporate Sustainability Due Diligence Directive’. Vermoedelijk omdat een ‘Waar-komt-alles-vandaan-richtlijn’ weinig serieus genomen wordt. Maar serieus zal je het moeten nemen, dus kan je er maar beter vroeg bij zijn. Zoals 21 april bijvoorbeeld. Dan zetten de mensen van Studio D je op weg met al die rapporteringsplichten. Er zijn ook volop tools om je te helpen, zoals onze Sustatool. Als je daar meer over wil weten, verwelkomt de UCLL je graag op 25 april.

 

  • Wat zit er allemaal in? Ook een goede vraag. Het moeder-zoon ondernemersteam achter Ray schoonheidsproducten is er zelfs door gepassioneerd en daarom vinden wij hen echte Koplopers.
  • Wat doen we ermee? Vroeg onze andere Koploper zich af, na het kopje koffie om de dag te starten. Ondertussen weet hij het, dus hoef je voor More2Coffee geen kaarsje meer te branden.
  • Waar gaan we naartoe? Dat is een gemakkelijke. De toekomst, vooral dan de jongeren met straffe ideeën.
  • Hoe gaan we er naartoe? Dat is niet zo’n gemakkelijke voor iedereen. Nochtans verdient iedereen vakantie.
  • En schijnt daar dan de zon? Want dan weten wij een manier om vijfduizend keer onze smartphone op te laden.
  • Is het nu bijna gedaan? Ja, toch als het over de Green Deal Circulair Bouwen gaat. Maar geen nood, er zijn heel wat mooie projecten uit voort gekomen (en het werk gaat gewoon verder onder een andere naam).

 

Tot? Binnenkort.

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.