Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Mvo-inspiratie voor de vakantie

29 juni 2016

Dag lezer

Weer of geen weer, de vakantie(mallemolen) trekt zich binnenkort weer op gang. Logisch dus dat in onze planning bij deze nieuwsbrief zeer vet lectuur vermeld staat. Behalve de haast obligate thriller en de occasionele kwaliteitsroman, wil een mvo-mens immers ook nog wel wat inspiratie veronderstellen we.

Wat hebben we te bieden? Om te beginnen is er het dossier 'Duurzaamheid in logistiek en transport' waarover u hiernaast meer verneemt.

Voor wie internationaal actief is of daar plannen voor heeft, is er het dossier 'Duurzaam internationaal ondernemen'. MVO Vlaanderen nam deze week deel aan de Exportbeurs van Flanders Investment & Trade. We stelden voor die gelegenheid dit dossier samen. Het geeft de basisprincipes van mvo en duurzaam ketenbeheer in een internationale context mee. U vindt er ook informatie over scans, instrumenten, adviseurs,...

We zetten ook onze dagboekenreeks verder. Het partnertraject en het traject duurzaam ketenbeheer zijn aan deel drie toe. Het stakeholdertraject zit zelfs al een stapje verder.

Daarnaast vullen we mvovlaanderen.be ook tijdens de vakantiemaanden aan met mvo-nieuws, -praktijkvoorbeelden en -instrumenten. Na logistiek en transport is onze nieuwe redactionele rode draad trouwens 'duurzame diensten'. Suggesties zijn zoals steeds welkom.

Geniet van uw vakantie

   

Vijftig bestelwagentjes...door uw straat...elke dag

Onze redactionele focus lag dit voorjaar op duurzaamheid in logistiek en transport. We zagen dat fietskoeriers floreren en dat containers ook via de binnenscheepvaart bij klanten geraken. We leerden dat transport vermijden de meest duurzame vorm van transport is (tja...) en dat grote logistieke spelers duurzaamheid in hoog tempo integreren in hun strategie en werking.

We sloten af met een debat over e-commerce en duurzaamheid. Vallen ze te rijmen wetende dat bij de huidige gang van zaken er vijftig bestelwagentjes per dag door de straat zullen rijden tegen 2020? Moet dat paar schoenen of die flatscreen werkelijk morgen bij u voor de deur staan? Kan de overheid sturen?

U leest het allemaal in dit dossier 'Duurzaamheid in logistiek en transport'.

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.