Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Bloesemingen en overvloed

27 januari 2022

Dag lezer,

Onze tweede nieuwsbrief van de maand valt doorgaans de laatste donderdag van de maand in je mailbox. Laat het nu net vandaag Poëziedag zijn; de start van de Poëzieweek. En laat die week nu net in het teken staan van de natuur. 'Bloesemingen en overvloed' luidt dit jaar de slogan van de campagne.

"Gedichten en romans zijn de zuurstof die onze geest in tijden van klimatologische en mentale verzuring vrijer doen ademen", meent Zuid-Afrikaanse dichter en schrijver Antjie Krog.

Ook al klinkt dat misschien barbaars in de oren van de ware poëzieliefhebber, stiekem (hoewel?) hopen we dat volgende praktijkvoorbeelden ook wat zuurstof bieden.

Er zit meer in een luier dan je denkt, weet Woosh. En dus wil het iets doen aan de hoop gebruikte wegwerpluiers die in ons land jaarlijks via kinderdagverblijven op de afvalberg belandt; 21 olympische zwembaden vol om precies te zijn.

De circulaire fiets is een feit! Ook de elektrische. Daar zorgt Mo-Cyclette voor.

Als er geen maaltijdkoeriers voor je deur staan, dan ben je bezig met geneeskunst in plaats van met geneeskunde. Voor AZ Zeno in Knokke-Heist is dat zo klaar als een klontje...

Weet je nog? Dat goede voornemen om meer te bewegen? Om te stoppen met roken? We know. Je gedrag veranderen is gewoon aartsmoeilijk. Duurzaam Kantoor bewijst dat het ook simpel kan zijn.

Oproep tot slot. Wat denk jij van onze MVO-scan? Je mening kan je een boek opleveren. Geen dichtbundel jammer genoeg. Misschien de volgende keer.

Tot gauw

 

 
baby in luier

Er zit soms meer in een luier dan je denkt

Woosh is een circulaire luierservice voor kinderdagverblijven en ouders. Hun missie is kort maar krachtig: de recyclage van wegwerpluiers mogelijk maken. Ze leveren ecologische wegwerpluiers van uitstekende kwaliteit aan kinderdagverblijven en zorgen dat de gebruikte luiers gerecycled worden. Hoe dat precies in zijn werk gaat en waarom het überhaupt belangrijk is om luiers te recyclen?

Meer lezen
 
 
fiets in de avondzon

Mo-Cyclette ontketent de circulaire fietsrevolutie

Wie duurzaam transport zegt, zegt fietsen. Het groene vervoersmiddel zit de voorbije jaren enorm in de lift, zeker nu elektrische fietsen steeds gebruiksvriendelijker en betaalbaarder worden.

Maar hoe zit het met de afvalverwerking van zo’n stalen ros? Helaas belanden de meeste onderdelen na enkele jaren zonder meer op de afvalberg.

Mo-Cyclette, een initiatief van Maatwerkbedrijf Mo-Clean vzw, vindt dat dat beter kan en brengt daarom de eerste circulaire fiets in België op de markt.

Meer lezen
 
 
alles ok rx

Lekker eten in het ziekenhuis

Goed tot zeer lekker eten in het ziekenhuis. Dat verwachten we niet, terwijl de relatie tussen goed eten en gezond leven erg logisch is. AZ Zeno in Knokke-Heist pioniert met een aanpak op maat van de patiënt: “Ook tijdens een kort verblijf is lekker eten belangrijk.”

Meer lezen
 
 
bedrijfsgevel glas bomen

Een betere werkplek begint hier

Iedereen die ooit is gestopt met roken of een fitnessabonnement heeft opgezegd omdat sporten er maar niet van kwam, weet het: je gedrag veranderen is vaak aartsmoeilijk.

Duurzaam Kantoor bewijst echter dat het soms ook heel simpel kan zijn. Het helpt bedrijven en hun werknemers om via kleine ingrepen een grote impact te hebben op de duurzaamheid van (werken in) het kantoor.

Meer lezen
 
 
Ondernemer ligt op de band van de kassa van de supermarkt en wordt gescand door de kassier

Wat denk jij van de MVO-scan?

Onze MVO-scan vertelt je hoever jouw organisatie staat op het vlak van duurzaam ondernemen. Na al die jaren dienst werpen we er hier bij MVO Vlaanderen een kritische blik op. Geef ons ook jouw mening en maak kans op een boek..

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.