Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Mvo - een traject als geen ander

26 mei 2016

Beste lezer

Wie MVO Vlaanderen kent, weet dat geen moeite ons te veel is om Vlaamse organisaties op weg te zetten naar mvo. Deze nieuwsbrief laat weer wat daden bij die woorden zien.

Afgelopen dinsdag lanceerden we ‘Traject MVO’. Drie opleidingsmomenten bezorgen deelnemers een volledig en actiegericht mvo-traject. Onze spiksplinternieuwe MVO-scan vormt daarbij het vertrekpunt. Antwerpen bijt de spits af met sessies op 9 juni, 21 juni en 20 september. Gent en Brussel volgen in het najaar. Als we daaraan toevoegen dat ‘Traject MVO’ gratis is, dan weten we eigenlijk niet wat u nog tegenhoudt om nu in te schrijven.

Goed een jaar geleden startten we een reeks over duurzame human resources. We verzamelden uiteindelijk veel meer inspiratie dan we vooraf konden vermoeden. En net zoals bij circulaire mode, duurzaamheid in de culturele sector en nieuwe business modellen, hebben we alle praktijkvoorbeelden, nieuws, instrumenten,… ook nu weer gebundeld. Het netjes vormgegeven dossier staat vanaf vandaag zomaar voor het grijpen op mvovlaanderen.be.

We ronden deze maand ook onze zoektocht af naar duurzaamheid in de wereld van transport en logistiek. Enkele dagen geleden organiseerden we een debat over e-commerce en duurzaamheid. U leest er binnenkort meer over. Dat de twee nog niet écht sporen, zal u niet verrassen.

Hoe het wel kan, leert het praktijkvoorbeeld van Efico. Dit Vlaamse familiebedrijf sloot zich al in 2003 aan bij de United Nations Global Compact als eerste koffiebedrijf wereldwijd.

‘Duurzame diensten’ is onze nieuwe redactionele rode draad. Benieuwd waarheen die tocht ons zal leiden.

Tot binnenkort

   

Fietskoeriers floreren

Alliteraties? We zijn er dol op. Zeker als we die - voor oningewijden allicht ietwat vreemde - afwijking mogen loslaten op het edele métier van de fietskoerier.

Alle gekheid op een stokje.

Bij het in kaart brengen van duurzaamheid in de logistieke en transportsector, namen we ook de afslag naar de fietskoeriers.

We spraken met de pedalerende én duurzame equivalenten van de bestelwagen in Mechelen, Leuven, Gent en Antwerpen.

Dat leverde boeiende inzichten op, al zeggen we het zelf. Of wat dacht u van de stelling dat Leuven té bereikbaar is?

U leest het allemaal hier.

 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.