Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Een lijstje MVO - september 2021

9 september 2021

Dag lezer,

Het IPCC-rapport en de reacties erop, de dagvaarding van 3M, de energietransitie, de 'vergroening' van het bedrijfsvoertuigenpark, de Europese Green Deal, het verbod op single use plastic,... is het maar een indruk of wordt er hoger geschakeld in de aanpak van onze milieu- en klimaatproblemen?

Wij 'schakelen' mee, onder andere met deze vijftien MVO-nieuwtjes die we je traditioneel elke tweede donderdag van de maand bezorgen.

 1. De mensenrechten-ngo ECCHR heeft in Duitsland een strafklacht ingediend tegen verschillende ­bedrijven omdat die zouden profiteren van dwangarbeid door de Oeigoeren. Sherpa nam een gelijkaardig initiatief in Frankrijk. (Keten)zorgplicht komt alsmaar sterker in beeld. Belgische bedrijven zijn vragende partij.
 2. Iemand vroeg ons loop deze week of we konden helpen met informatie over social impact bonds. Tuurlijk konden we dat.
 3. Dit maar om de rol van onze website als digitaal kenniscentrum rond MVO nog eens in de verf te zetten. Praktijkvoorbeelden, nieuws, columns, interviews,... je vindt het er allemaal.
 4. En instrumenten, die ook.
 5. Toch nog een vraag? Stel ze ons.
 6. Over instrumenten gesproken; onlangs lanceerde Fevia de SustaFOOD.
 7. De Green Deal Anders Verpakt zoekt manieren om verpakkingen te vermijden of te hergebruiken.
 8. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bracht het 'donut-model' van Kate Raworth in praktijk. Het stelt de resultaten en geleerde lessen ter beschikking van het brede publiek.
 9. Benieuwd naar verificatiesystemen voor duurzame textiel- en kledingsketens? Die vind je op de website van Vlaanderen Cirulair.
 10. Voor een keer goed nieuws trouwens uit de textielsector: kledingmerken en vakbonden hebben een historisch akkoord gesloten over de veiligheid van kledingwerkers.
 11. 101 tips waarmee je vandaag nog een verschil maakt voor Moeder Aarde.
 12. Er komen weer heel wat MVO- en/of SDG-gerelateerde events, workshops, fora, opleidingen,... aan. Bijblijven? Neem een kijkje in onze agenda.
 13. Als je toch aan het kijken bent, kijk dan zeker naar het SDG-Forum waarvoor de inschrijvingen afgelopen maandag van start gingen.
 14. Wij presenteren er onze Sustatool en laten enkele deelnemers aan de Sustatool-workshops aan het woord.
 15. Organiseer je zelf iets? Bezorg ons dan alle informatie. Zo komt jouw initiatief ook in onze agenda.

Tot binnenkort

 

 

 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.