Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Een lijstje MVO - augustus 2021

12 augustus 2021

Dag lezer,

In goed een maand tijd gaf Moeder Natuur ons zowat alle koekjes van eigen deeg die ze kon vinden. Bosbranden, hittegolven, noodweer veraf en voor de eerste keer ook erg dichtbij,...

Het IPCC-rapport dat deze week verscheen, laat geen ruimte meer voor twijfel en/of scepticisme. De klimaatverandering is er, ze versnelt en ons doen en laten is er de oorzaak van.

Van dat 'laten' is echter weinig sprake zoals Earth Overshoot Day aantoont. Het moment waarop we met z'n allen alles opgesoupeerd hebben wat de aarde op een jaar kan (re)genereren viel op 29 juli; vier weken vroeger dan vorig (corona-)jaar. Sinsdien leven en werken we in het rood. Terug naar af dus want ook in 2019 viel die dag op eind juli.

We zouden beter moeten weten. Zoals The Economist in zijn jongste Climate Issue-nieuwsbrief stelt: "In terms of climate impacts, you ain't seen nothing yet." "That needs to be made true of action taken to constrain them, too", gaat het verder.

Dat het gros van deze broodnodige acties uit beleids- en industriehoek moet komen, ligt voor de hand. Maar hier bij MVO Vlaanderen blijven we erbij dat echt niemand bij de pakken mag blijven zitten.

Daartoe blijven we inspiratie bieden. Bijvoorbeeld via deze nieuwsbrief die - zoals elke eerste nieuwsbrief van de maand - weer 15 MVO-nieuwtjes op een rij zet.

Tot binnenkort.

 

 

 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.