Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Lente in Vlaanderen - ook in modeland?

21 april 2016

Beste lezer

't Is lente!

Dat weet het Vlaamse mvo-landschap blijkbaar ook. Bloesem-gewijs poppen er overal initiatieven op.

Bekende initiatieven, zoals de OVAM Groenevent Award, laten opnieuw van zich horen. Maar er zijn ook nieuwkomers zoals de 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het jaar Award' in Hasselt. Of de campagne 'Zo duurzaam met jou' die West-Vlamingen oproept om na te denken over duurzaamheid in hun regio.

Ook de Vlaamse overheid deed haar duit in het lentezakje met uiteraard de Vlaamse klimaattop en de vereenvoudiging van de kmo-portefeuille. Het is nu eenvoudiger - en voordeliger - dan ooit om als kmo beroep te doen op extern advies.

Modeland - althans het weldenkend deel ervan - leeft toe naar Fashion Revolution Day. Die valt op 24 april, dag waarop zich in 2013 het Rana Plaza-drama afspeelde. De vraag #whomademyclothes? - waaraan de campagne is opgehangen - zindert op sociale media en vertaalt zich in ontelbare initiatieven wereldwijd. MVO Vlaanderen draagt een bescheiden steentje bij met de publicatie van een themabundel 'circulaire mode'.

Denkt u zondag ook aan Fashion Revolution Day? Door uw kleding binnenstebuiten te dragen zodat het label zichtbaar wordt? Misschien voorzichtig beginnen met uw pyjama of ponnetje? Als u dat draagt natuurlijk.

Tot de volgende keer

 

   

De last mile is de grootste uitdaging

Nog tot eind april is mvo in de logistiek onze redactionele rode draad. In dat kader hadden we een gesprek met Joost Uwens, CEO van WDP.

WDP is een beursgenoteerd bedrijf dat investeert in duurzaam, semi-industrieel en logistiek vastgoed. De marktleider in de Benelux koopt, bouwt en verbouwt logistieke ruimtes voor verhuur. Mét een uitgesproken aandacht voor duurzaamheid.

Dat mvo ook in hun ogen een dagelijkse proces is waaraan je gewoon moet beginnen, verbaast ons niet.

Maar we wilden toch graag weten voor welke uitdagingen de logistieke en transportsector staat als het gaat om duurzaamheid.

U leert ze hier kennen.

 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.