Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Tijd om na te denken

25 maart 2016

Dinsdag 22 maart, hoog in het Vlaams Administratief Centrum Antwerpen. Het nieuws en de verschrikkelijke beelden rollen over onze computerschermen. Onze aandacht bij het redactieoverleg houden, wordt alsmaar moeilijker. We ronden het af en verlaten een ondertussen muisstil geworden gebouw langs de achterzijde.

Dat dit niet een zwarte periode van angst en achterdocht mag inluiden, zeggen we tegen elkaar. Dat we vertrouwen moeten hebben.

Er staat een lang paasweekend voor de deur om erover na te denken.

Mvo in logistiek en transport

In maart en april gaan we na hoe de wereld van opslag, handling en goederenvervoer te land, ter zee en in de lucht mvo oppikt. Of niet. 'Het meest duurzame transport is geen transport', horen we in een interview met het Vlaams Instituut voor de Logistiek. Een boutade?

We hebben aandacht voor containervervoer via de binnenwateren en voor (aspecten van) green warehousing. Meer nieuws en praktijkvoorbeelden volgen. We bereiden ook een rondetafelgesprek voor over de duurzaamheid van het logistieke proces achter e-commerce. Volg wat er gebeurt op onze website en op twitter (#mvologtrans).

Dagboeken

Hoe verliep de samenwerking tussen een 'regulier' bedrijf en een ngo? Wat was de bijdrage van stakeholders aan een mvo-traject? En hoe kan de overheid duurzaam ketenbeheer inbouwen in haar aankoopbeleid? We zijn ondertussen aan deel twee toe.

...en andere

Begin december vond the Foodture plaats.. Dit succesvol evenement over de toekomst van ons voedsel leidde tot de publicatie #SAVETHEFOODTURE. U maakt kans op een exemplaar als u ons vertelt hoe er binnen uw organisatie duurzaam met voedsel wordt omgesprongen (of welke plannen daartoe bestaan). We hebben er nog slechts vier, dus enige urgentie - samen met een gepaste dosis overtuigingskracht - is geboden.

Tot binnenkort

   

De meest duurzame vorm van transport is transport vermijden

Het VIL, het Vlaams Instituut voor de Logistiek, is het Vlaams innovatieplatform voor de logistieke sector. De organisatie bij uitstek voor een gesprek over duurzame transport en logistiek, leek ons.

Wat verstaan zij onder 'duurzaamheid'?

Vlaanderen moet een logistieke topregio worden. Hoe moet die er dan uitzien? En wat zijn de uitdagingen?

En hoe zit het nu met die half (of nog minder) beladen vrachtwagens en alternatieve brandstoffen?

Deze en nog andere vragen legden we voor in dit interview.

De meest duurzame vorm van transport is transport vermijden - See more at: https://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/de-meest-duurzame-vorm-van-transport-transport-vermijden#sthash.i6FDqJCB.dpuf

De meest duurzame vorm van transport is transport vermijden - See more at: https://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/de-meest-duurzame-vorm-van-transport-transport-vermijden#sthash.i6FDqJCB.dpuf

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.