Dag lezer
Vorige keer kreeg je een nieuwsbrief voorgeschoteld in de vorm van een lijstje met vijftien duurzaamheidsnieuwtjes. Een nieuw format; elke tweede donderdag van de maand in je mailbox.
Hieronder blijven we bij onze klassieke nieuwsbrief. We versturen hem vanaf nu elke laatste donderdag van de maand. Wat dan deze keer nieuw is? Wel, onze nieuwe redactionele aanpak.
We trekken de volgende tijd enkele rode draden doorheen onze berichtgeving. Het gaat om thema's die nog urgenter zijn geworden dan ze al waren. En - hoe kan het anders - om corona dat zich dit jaar midscheeps in ons leven en in ons werk boorde. Een uitgebreid waarom en hoe lees je in dit nieuwsbericht. Maar dit zijn alvast de rode draden die wat vaker - zeg maar structureel - aan bod zullen komen:
- ketenverantwoordelijkheid (#duurzameketen)
- inclusie, diversiteit en racisme (#inclusie #diversiteit #racisme)
- water (#water)
- corona en werkbaarheid (#werkbaarheid)
(De hashtags stoppen we vanaf vandaag consequent in onze tweets. Zo kan je ook daar deze thema's volgen.)
Genoeg theorie. Tijd voor praktijk.
Meubelen uit papier, zonnebrillen uit Tomorrowland-afval en WC-papier gemaakt van bamboe. Gekker moet het niet worden denk je? Laat ons toe daarover van mening te verschillen.
Grote bedrijven vergeten soms welk talent ze al in huis hebben. Techwolf zet articifiële intelligentie in om de kunde - hoe lang is het geleden dat we dat woord nog gehoord hebben? - van medewerkers in kaart te brengen. Kwestie van vacatures in te vullen met mensen die al aan boord zijn.
#PayYourWorkers schreeuwt het in de Brusselse Nieuwstraat tegenwoordig van het asfalt. Als het ware een 'in-your-face' van de kledinggiganten die er hun waren aanbieden.
De Britse academici Kate Fletcher en Mathilda Tham argumenteren dat we verder moeten gaan dan de circulaire economie. Waarom onze column hieromtrent dan "Circulaire economie: mag het ietsje minder?" getiteld is. Tja...
En laat iemand nu net een boek over die circulaire economie geschreven hebben. Een koffietafelboek nog wel.
Van je buren moet je het hebben ten slotte. Zoals elektriciteit. Start-up Bolt krijgt dat voor mekaar.
Tot binnenkort
|