Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

MVO op een rijtje

30 september 2020

Dag lezer

De klad zit in het weer. Horen we daar een zucht van opluchting?

Niets is echter minder waar voor wat er reilt en zeilt op het vlak van MVO.

Kijk bijvoorbeeld naar de inspiratie die we traditiegetrouw aan het einde van onze nieuwsbrief meegeven. Neem je tijd voor Kalani. Een lang uitgesponnen praktijkvoorbeeld maar zeeer de moeite waard. Dat geldt ook voor Ethias. Respect voor de manier waarop deze honderdjarige stelselmatig MVO in de werking integreert. Robinetto ten slotte heeft amper twee jaar op de teller maar is wel al twee keer gestart.

Maar er borrelt zoveel meer. En daarom, in willekeurige volgorde...

  • Je groei loskoppelen van schaarse grondstoffen. Dat is kort door de bocht de essentie van The Circular Kickstart. Er start binnenkort een tweede traject.
  • Urban Biorefinery is een project om Gents stadsafval om te zetten in waardevolle hulpbronnen. Zin in een hackaton?
  • Circulair Werk(t) roept op tot lokale partnerschappen om circulaire hubs op te zetten met inbreng van de sociale economie.
  • Heb je plannen om het woon-werk- of ander -verkeer binnen je organisatie te verduurzamen? Dan hebben wij misschien wel het boek voor je in petto dat je daarbij kan gidsen.
  • EY België presenteerde voor de eerste keer de Belgische 'Climate Risk Disclosure Barometer'. Die stond Odette-gewijs op storm.
  • Nog een primeur: het allereerste certificaat van SDG-Champion is weggelegd voor het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid. CIFAL Flanders organiseert de uitreikingsceremonie.
  • Start SOON is de kortste weg van ondernemersidee naar sociale onderneming.
  • De Green Deals zijn weer van start gegaan. Deze keer trekken we de tuin in.
  • Ken je ons aanbod van MVO-workshops en -masterclasses? Koploper Live heet het.
  • Trouwens. Die Koplopers? Die kun je in huis halen. Echt!

Tot de volgende keer

 
producten van Kalani

Huislinnen dat biologisch én fair trade is

Kalani maakt huislinnen dat zowel biologisch is als fair trade. Het is een van de weinige textielmerken ter wereld dat precies weet waar het katoen voor zijn huislinnen vandaan komt.

Oprichter Bruno Van Steenberghe praat over zijn engagement voor de boeren in India, over zijn aandacht voor het milieu en de gezondheid van zijn klanten.

Meer lezen
 
 
Ethias in het station

Een honderdjarige met blik op de toekomst

Wie kent Ethias niet? De verzekeraar vierde in 2019 zijn honderdjarig bestaan. Maar vergis je niet. Deze eeuweling is springlevend; ook - en zeker - als het op MVO aankomt.

Meer lezen
 
 
water in flessen

Impact is ons doel. Winst ons middel

Robinetto is een label, in het leven geroepen door De Leiding cv. Dat is zelf een sociale impactonderneming die werd opgericht in april 2018.

Een van de mede-oprichters is Jeroen Verveecke, onder meer gekend als oprichter en organisator van het Boomtown Festival in Gent (sinds 2002). Hij schreef in mei 2020 naar aanleiding van de coronacrisis het verhaal over de start en doorstart van Robinetto.

We geven een kort relaas.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.