Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Een boekennummer

25 februari 2016

Beste lezer

We verkeren bij MVO Vlaanderen in boekenmodus. Meer precies In dagboekenmodus. Dat is immers, naast nieuwsberichten, praktijkvoorbeelden en columns, een nieuwe vorm waarin we sinds kort mvo-inspiratie aanreiken.

En we mogen ook weer een boek weggeven. Altijd goed dat in de inleding van een nieuwsbrief te kunnen melden.

Drie trajecten, drie dagboeken

Om MVO Vlaanderen up-to-date te houden, putten we dagelijks uit verschillende bronnen. Zeer tot ons genoegen, reiken ook partijen van buitenaf ons steeds vaker mvo-gerelateerde informatie aan. Iets dat de nieuwe website trouwens nog meer faciliteert.

De jongste weken verschenen er enkele signalen op onze radar waarvan we dachten dat ze iets meer konden betekenen dan een nieuwsbericht of praktijkgetuigenis. En kijk: we lanceerden vorige week drie dagboeken die het relaas zullen brengen van drie mvo-trajecten:

  • een stakeholdertraject dat leidde tot een mvo-actieplan
  • het traject van het partnership tussen een bedrijf en een ngo om knowhow over duurzaam waterbeheer te delen
  • een traject om te komen tot een meer duurzame aankoopketen voor werkkledij.

Zoals dat hoort met een dagboek, zullen we met enige regelmaat nieuwe 'afleveringen' posten die ook naar elkaar verwijzen (kijk telkens onderaan naar 'Gerelateerde inspiratie'). We zullen daarbij de ups and downs niet schuwen. Die horen naar het schijnt ook bij een dagboek. Benieuwd naar uw mening en suggesties.

Save The Foodture

Begin december vond the Foodture plaats.. Dit succesvol evenement over de toekomst van ons voedsel leidde tot de publicatie #SAVETHEFOODTURE. Die belicht de inspanningen rond duurzame voedingssystemen bij de Belgische retail en voedingsindustrie.

MVO Vlaanderen mag vijf exemplaren weggeven. Interesse? Dan willen we graag van u weten wat u doet of van plan bent als het gaat over verduurzamen van voedsel in een organisatiecontext (de bedrijfskantine bijvoorbeeld). Goede verhalen verdienen een goed boek.

Mvo in logistiek en transport

We bogen ons de voorbije tijd over mvo in de zorgsector. Hiernaast leest u onze afrondende terugblik.

Minstens tot eind maart hebben logistiek en transport onze volle aandacht. Raadpleeg de website of volg ons op Twitter of LinkedIn als u wilt vernemen hoe mvo in die sector al of niet voet aan de grond krijgt.

Tot binnenkort

 

 

   

Hoe ver staat het met mvo in de Vlaamse zorgsector?

Een van de sectoren waarbij een gezonde toekomst centraal staat, is de zorgsector. Ziekenhuizen en thuiszorgcentra, maar zeker ook woonzorgcentra en rust- en verzorgingstehuizen, bekommeren zich over het welzijn van de mens.

Maar worden deze organisaties ook maatschappelijk verantwoord bestuurd in Vlaanderen? Een eerste kleinschalig onderzoek geeft de indruk dat mvo toch eerder ‘zorgen voor morgen’ zijn. Al lijkt bij sommige centra duurzaamheid dan weer zo zelfsprekend, dat ze er niet mee naar buiten komen.

Hoe ziet het duurzaam ziekenhuis van de toekomst eruit? Of het rust- en verzorgingstehuis? Wij vroegen het ons dus af. Daarom gingen we de afgelopen twee maanden op zoek naar relevant nieuws, inspirerende praktijkvoorbeelden, goede instrumenten en experten die we aan het woord lieten.

Lees verder

Hoe ver staat het met mvo in de Vlaamse zorgsector? - See more at: http://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/hoe-ver-staat-het-met-mvo-de-vlaamse-zorgsector#sthash.SXqAkFXL.dpuf

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.