werf opbouw van een gebouw

Madaster

Madaster is het online register voor materialen en producten. Op dit digitale platform worden gebouwen geregistreerd, inclusief de materialen en producten die bij de constructie zijn gebruikt.

Het documenteren, registreren en archiveren van de toegepaste materialen in gebouwen en constructieobjecten maakt hergebruik eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert verspilling.

Zo wordt elk gebouw een reservoir van materialen.

Voor wie is Madaster bedoeld?

De doelgroep van Madaster omvat de eigenaren van onroerend goed en infrastructuur, evenals de organisaties die hen bedienen, zoals aannemers, ontwikkelaars, architecten, ingenieurs, online marktplaatsen en deconstructie- of oogstbedrijven. Madaster ondersteunt haar platformgebruikers bij het organiseren, beheren en benutten van data gedurende de gehele levensduur van de gebouwen en objecten.

Wat is het materiaalpaspoort?

Madaster genereert automatisch veilige, webgebaseerde paspoorten voor geregistreerde gebouwen en bouwobjecten. Deze paspoorten bevatten informatie over de kwaliteit, herkomst en vindplaats van materialen en producten die worden gebruikt bij de bouw van gebouwen en andere bouwobjecten en geven inzicht in de materiële, circulaire en financiële (rest)waarde van deze eigendommen.