Label Duurzaam Repareren voor autobedrijven

Het label Duurzaam repareren wijst de weg naar onder meer autobedrijven, verzekeraars en autoleasebedrijven die milieuvriendelijk werken. Het gaat in het bijzonder over reparaties, onderhoud en schadeherstel van motorvoertuigen. Op die manier wil het label, ontstaan vanuit klanten, aankopers aanzetten om duurzaamheid te betrekken in hun keuze.

College van deskundigen

Het controle-orgaan binnen het label bestaat uit het College van Deskundigen. Het beheert inhoudelijk het ‘pakket van eisen’. Alle klantensegmenten zijn in het college vertegenwoordigd, waaronder opdrachtgevers:

  • Ethias
  • KBC
  • ALD-Automotive
  • Alphabet
  • P. Eycken – Athlon Carlease.

Het Pakket van Eisen

Het Pakket van Eisen (lastenboek) is feitelijk de klantenwens rond milieuvriendelijk onderhoud, reparatie, schadeherstel en glasherstel. Leasebedrijven, fleetowners, wagenparkbeheerders en verzekeraars stelden hierin hun markteisen. Op de website is een pilotversie te downloaden en een nulmeting voor de start van het proces.

Een van de bedrijven die het label toegekend kreeg, is het Willebroeks carrosseriebedrijf BodyRepair. Zij gebruiken milieuvriendelijke watergedragen lakken en behaalden als één van de eerste koetswerkherstelbedrijven het ISO-kwaliteitscertificaat.

Daarnaast voldoen ze aan de Eurogarant-norm, kregen ze het Avicar-Plus certificaat, volgden ze het Life Warranty programma van DuPont Refinish en dragen ze het Five Star Label.