Zaken die je raken

Drie auteurs van de Social Enterprise NL en de  Sociale InnovatieFabriek verzamelden de verhalen van tientallen sociaal ondernemers uit Vlaanderen en Nederland die met hun bedrijf maatschappelijke uitdagingen aanpakken zoals de werkgelegenheid voor kansengroepen, de toekomst van jongeren, vergrijzing, ruimte en voedsel, energietransitie, circulaire economie en ondernemerschap. 

Een boek ...

"Zaken die je raken. Een boek over sociaal ondernemen en vooral over sociaal ondernemers. (...) In dit boek vertellen we je aan de hand van enkele knoerten van maatschappelijke uitdagingen wat sociaal ondernemers ervoor betekenen. (...) Een kroniek van hoop." Aan het woord zijn Kaat Peeters, directeur van de Sociale InnovatieFabriek, en de Nederlanders Willemijn Verloop en Mark Hillen (Social Enterprise NL).

Ze verzamelden de verhalen van tientallen sociaal ondernemers uit Vlaanderen en Nederland die met hun bedrijf maatschappelijke uitdagingen aanpakken zoals werkgelegenheid, de toekomst van jongeren, vergrijzing, ruimte en voedsel, energietransitie, circulaire economie en ondernemerschap. Studio Jux, NNOF, Cultureghem, Vandebron, De Landgenoten, BlueAssist, Tony's Chocolonely, Prins Heerlijk, Rising You ... Het zijn stuk voor stuk positieve verhalen over 'zaken' die je 'raken' in hart en hoofd.

... in een wereld van maatschappelijke uitdagingen

De wereld kampt met grote maatschappelijke uitdagingen zoals energie- en voedselvoorziening, zorg, welzijn en armoedebestrijding. Aan sommige uitdagingen wordt al decennialang gewerkt door overheden en instanties. Dit boek geeft inzicht in hoe een nieuwe generatie ondernemers bijdraagt aan de oplossing van deze grote maatschappelijke issues. Ze zijn doorgaans zeer betrokken en impactgedreven en kijken ook naar de bottomline.

Met inspirerende cases en een helder oog voor de bigger picture beschrijven Verloop, Hillen en Peeters hoe de grote uitdagingen van nu en morgen ondernemend worden aangepakt.  Door de Vlaams-Nederlandse samenwerking konden extra veel inspirerende praktijken worden beschreven. Dit boek geeft ondernemers, beleidsmakers en vooruitdenkers weer (meer) vertrouwen in de toekomst.