Winnaars Flanders Cleantech Internationalisation Awards

Avondbeeld chemie haven Antwerpen

iLumen, FRX Polymers en Harsonic zijn de drie winnaars van de Flanders Cleantech Internationalisation Awards. Dit is een bekroning voor Vlaamse cleantech kmo’s die met hun duurzame innovaties de meeste impact genereren op duurzame ontwikkeling in het buitenland.

De wedstrijd werd georganiseerd door Flanders Cleantech Association  en Flanders Investment & Trade ter gelegenheid van het VITO i-SUP2016 event op 16 oktober.

De onderscheiding telt drie categorieën:

  • energie
  • materialen
  • chemie & leefmilieu.

De focus ligt op:

  • internationale impact op het vlak van duurzaamheid
  • internationale doorbraak van hun cleantech­bedrijf
  • toekomstige groeimogelijkheden.

De drie finalisten per categorie

iLumen (Tessenderlo)

Dit Belgisch technologiebedrijf is gespecialiseerd in zonne-energie-installaties. iLumen ontwikkelde een technologie, de zogenaamde PIDbox. Deze zorgt voor een optimale werking van zonne-energie-installaties, onder meer door het verlengen van hun levensduur.

FRX Polymers (Antwerpen)

FRX Polymers produceert niet-gehalogeneerde vlamvertragers. De technologie is beschermd met een uitgebreid arsenaal aan globale patenten. Hierdoor kan het bedrijf op commerciële schaal produceren in hun nieuwe, state-of-the-art plant in Antwerpen. Deze is erop voorzien om de huidige capaciteit binnen de komende 18 à 24 maanden te verdubbelen.

Harsonic (Sint-Niklaas)

Dit bedrijf produceert milieuvriendelijke instrumenten om biofilm te verwijderen. Het vormt een alternatief voor toxische chemische producten.

Harsonic werkt voor de maritieme industrie, productiebedrijven en de landbouwsector. Zo voorkomen ze bijvoorbeeld biofilms van bacteriën in kippenkwekerijen. Dit reduceert sterk het gebruik van antibiotica.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
25 oktober 2016
Contactpersoon
Terug naar boven
Terug naar boven