Winnaar Award Inclusief Ondernemen 2022 gekend

Campagnebeeld Award IO 2022

Na Gomad - bereider van kant- en klare maaltijden - in 2018 en WaW - coöperatieve actief in arbeidsbemiddeling - in 2020, kwam Schilderwerken Zenner als winnaar uit de bus van de derde editie van de Award Inclusief Ondernemen.

Een referentiebewijs

Om de twee jaar gaan de Werkplekarchitecten - gegroepeerd in Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw -  op zoek naar de meest inclusieve onderneming in Vlaanderen. Alle ondernemingen die met de Werkplekarchitecten hebben samengewerkt rond jobcoaching, tewerkstelling en/of werkplekleren krijgen een referentiebewijs en kunnen zich daarmee kandidaat stellen voor de Award.

Het referentiebewijs toont aan dat ze concreet bijgedragen hebben aan de arbeidsinschakeling van mensen met potentieel op de arbeidsmarkt - hoe divers ook - en op die maner ook meewerken aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de VN.

Amabassadeurs

Een externe jury van vijf experten op het vlak van inclusief ondernemen koos uit de kandidaturen vijf ambassadeurs.

De deelnemers aan de Dag van Inclusie konden stemmen voor de winnaar van de Award. Schilderwerken Zenner kreeg de meeste stemmen achter zijn naam en mocht zo de Award in ontvangst nemen van Minister Brouns.

De winnaar

Schilderwerken Zenner is al meer dan 50 jaar actief in de branche. Als een trotse kmo kunnen klanten bij hen terecht voor alle decoratiewerken zoals schilderwerken, behangwerken, confectie van gordijnen met eigen naaiatelier, verkoop van verf en raamdecoratie.

Zaakvoerder Andy Zenner zet zich samen met zijn collega's dagelijks in voor het maatschappelijk belang en voor het welzijn van iedereen op de werkvloer. Zo hebben ze via Werkplekarchitect Compaan iemand met een zwaar drugsverleden en iemand uit het bijzonder onderwijs een Individueel Beroepsopleiding (IBO) laten volgen. Ze zetten zich daarnaast in om vluchtelingen werkkansen te geven. Zo namen ze een Oekraïense vluchteling in dienst.

Maak kennis met Schilderwerken Zenner.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
6 november 2022
Terug naar boven
Terug naar boven