Werkboek 'Groen Cement' voor groene kinderopvang

groen-cement-handboek-groene-kinderopvang

De Nederlandse natuurstichting 'Groen Cement' brengt het werkboek ‘Stap voor Stap naar Groene kinderopvang’ uit.

Dit instrument bevat praktische stappenplannen, veel tips en verwijzingen naar handige boeken en websites.

Het werkboek richt zich tot wie meer aandacht wil geven aan de natuur en natuurbeleving in de kinderopvang, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal.

Naar de naam van het boek kan de lezer stap voor stap aan het werk gaan met de inrichting binnen en buiten. Ook de kinderen krijgen hierbij een actieve rol. Door hen te betrekken, maken ze kennis met de natuur, met planten en dieren. Dit geeft rust en stimuleert de ontwikkeling.

Kwaliteitsmerk Groene kinderopvang

Wanneer alle stappen doorlopen zijn, komt de gebruiker in aanmerking voor het 'Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang' (in Nederland).

Daarnaast vindt de gebruiker in dit werkboek praktische stappenplannen, veel tips en verwijzingen naar handige boeken en websites. Direct bruikbare werkbladen maken het boek compleet. Het werkboek is uitgegeven in een handige map met ruimte om eigen afspraken en voornemens bij te voegen.

Het werkboek kunt u online bestellen.

Over Groen Cement

Stichting 'Groen Cement' wil bijdragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen die de kans krijgt liefde voor de natuur te ontwikkelen. Spelenderwijs leren kinderen ontdekken hoe zij zélf goed voor de natuur kunnen zorgen en dragen dat als vanzelfsprekend over aan volgende generaties.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
23 november 2015
Terug naar boven
Terug naar boven