Waterstof is tof: CMB wint met Hydroville Sustainability Award 2018

Hydroville

Hydroville, de passagiersboot van scheepvaartgroep Compagnie Maritime Belge (CMB), heeft de tweede Port of Antwerp Sustainability Award gewonnen.

De passagiersshuttle werkt volledig op waterstof en is een duurzame innovatie waaruit blijkt dat CMB een internationale pioniersrol speelt. Het vaartuig zal in de haven van Antwerpen gebruikt worden voor duurzaam woon-werkverkeer.

De Sustainability Award is een initiatief van Port of Antwerp, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka om bedrijven in de haven aan te zetten tot verleiden tot de ontwikkeling van duurzame projecten. Op die manier kunnen ze effectief bijdragen aan de transitie naar een duurzamere haven.

En dat werpt zijn vruchten af. Maar liefst 16 bedrijven en organisaties dongen mee. De jury nomineerde naast CMB nog twee andere bedrijven: Ashland Specialities Belgium (voor het hergebruik van regenwater) en BASF Antwerpen (voor een nieuwe installatie voor aniline- en energierecuperatie).

Uiteindelijk bepaalde het oordeel van de jury en een online publieksstemming dat Hydroville het meest beloftevolle project is. De jury is ervan overtuigd dat waterstof over alle troeven beschikt om uit te groeien tot dé energiebron van de toekomst.

CMB krijgt dan ook een plekje in de Walk of Sustainability aan de voet van het Havenhuis.

De duurzame haven van morgen begint vandaag!

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
11 januari 2019
Terug naar boven
Terug naar boven