WASTE_FULL

beeld WASTE_FULL

Een circulaire hub vormen voor starters, designers en ondernemers die circulaire producten/diensten op de markt brengen voor kinderen en hun ouders, dat is het doel van het project WASTE_FULL van Mic Mac Minuscule.

Kinderspullen kosten handenvol geld, maar worden vaak maar 3 à 6 maanden gebruikt. De meeste spullen zijn daarna nog in prima staat. Toch stroomt slechts een derde door naar hergebruik.

Er zijn gelukkig ontwerpers en startende ondernemingen zoals Mic Mac Minuscule die dat graag anders zien. Meer circulair. Zij lopen nog tegen heel wat drempels aan zoals schaal, markt testing, logistiek, opschaling,...

Drie luiken

Het project WASTE_FULL wil die drempels wegwerken voor starters, designers en kleine ondernemingen die circulaire producten/diensten op de particuliere markt brengen voor kinderen en hun ouders. Het is een 'circulaire hub' met drie luiken:

  1. Een digitale marktplaats waar ‘circulair’ een selling-point wordt en service-eisen realistisch zijn inclusief markttesting en co-creatie met consumenten. Doel: schaal- en kennisvoordeel creëren, kort cyclische klantfeedback.
  2. Een fysieke hub bij een maatwerk-partner van waaruit e-commerce en re-commerce kan plaatsvinden, alsook prototyping en opschaalproductie voor de belangrijkste materiaalstromen (hout, textiel, metaal, papier/karton).
  3. Een kennishub voor uitwisseling van kennis en ervaring, over materiaalstromen heen, met een sterke focus op learning-by-trying.

Partners

Trekker Mic Mac Minuscule kan rekene op vier projectpartners:

WASTE_FULL krijgt steun van Vlaanderen Circulair.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
24 juni 2019
Terug naar boven
Terug naar boven