VITO sluit aan bij het partnerschap Vlaanderen Circulair

campagnebeeld Vlaanderen Circulair

Onderzoeksinstelling VITO stapte in het nieuwe partnerschap Vlaanderen Circulair. Zij kregen van de Vlaamse overheid de taak om de circulaire economie als transitieprioriteit vorm te geven.

Vlaanderen Circulair moet de inspirator en matchmaker worden voor de circulaire economie in Vlaanderen.

Vlaanderen Circulair is ontstaan uit de fusie van Plan C, SuMMa en Agenda 2020. De drie pijlers van het vroegere Vlaams Materialenprogramma dus. Het nieuwe initiatief ondersteunt alle stakeholders rond de circulaire economie, waaronder:

  • overheden
  • bedrijven
  • het middenveld
  • de kenniswereld die samen actie ondernemen.

Jeroen Gillabel, expert circulaire economie bij VITO: “Het is vandaag nog altijd een uitdaging om bedrijven ervan te overtuigen dat ze kosten kunnen besparen – en zelfs geld kunnen verdienen – door circulair te denken en te produceren. Om echt de transitie naar een circulaire economie te maken, komt het er nu op aan om bedrijven te helpen met het vertalen van de algemene visie naar concrete opportuniteiten in hun specifieke context.”

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
28 februari 2017
Terug naar boven
Terug naar boven