campagnebeeld Awards Best Belgian Sustainability Report

Veranderingen Awards voor Beste Belgische Duurzaamheidsverslag

De 'Awards voor Beste Belgische Duurzaamheidsverslag' zal voortaan om de twee jaar georganiseerd worden. Die beslissing maakte het Instituut van de Bedrijfsrevisoren in navolging van de maatschappelijke trends.

De openingsdatum wordt wel vervroegd, waardoor organisaties tijdig kunnen deelnemen. De volgende prijsuitreiking vindt plaats op 27 november 2018.

Uit statistieken blijkt dat:

  • steeds meer organisaties een duurzaamheidsrapport publiceren
  • voor vele onder hen (vooral de kleinere organisaties) de hiervoor vereiste inspanningen, middelen, tijd en capaciteit belemmerend groot zijn.

Zij kunnen daarom slechts om de twee of drie jaar deelnemen. Het Instituut voor Bedrijfsrevisoren besliste daarom om de wedstrijd voortaan om de twee jaar te organiseren.

Vervroegde openingsdatum

De opening voor deelname aan de Awards voor Beste Belgische Duurzaamheidsverslag zal wel vervroegd worden. Voortaan is het mogelijk om een dossier in te dienen van maart tot eind augustus (2018). Op die manier moet elke organisatie is staat zijn om tijdig deel te nemen.

Type organisaties

Er zijn twee categorieën van organisaties die in aanmerking kunnen komen voor de award:

  • grote ondernemingen met meer dan 250 werknemers
  • andere organisaties, waaronder de andere ondernemingen, ngo's, scholen, overheidsinstellingen, federaties, …

Beoordelingscriteria herzien

In september 2018 kiest de jury ‘het beste eerste duurzaamheidsrapport’. Per categorie nomineert zij per categorie de rapporten ‘beste impact’. Het publiek zal na de presentatie van de rapporten ook kunnen stemmen.

De beoordelingscriteria van de jury worden momenteel herzien. Ze willen rekening houden met de evolutie van elk duurzaamheidsrapport ten opzichte van de vorige editie. Verder blijven de afstemming van de strategie en de interne en externe rapportering van indicatoren van de organisaties op de SDG’s ook aandachtspunten van de jury.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
30 juni 2017
Terug naar boven
Terug naar boven