Van mijnwerker naar geëngageerd ondernemer: een verhaal over doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen

Luc Leyssens wint de CERA Senior Award in 2017. Luc blijft daar heel bescheiden bij: “Dankzij het feit dat wij in België levenslang kunnen leren, heb ik mijn dromen kunnen najagen en van mijn passie mijn beroep kunnen maken.” 

De Senior Cera Award laureaten zijn ingenieurs en technici die hun loopbaan een duidelijke maatschappelijke oriëntatie gaven. Zo tonen zij aan jonge mensen dat ook technisch-wetenschappelijke studies kunnen leiden naar loopbanen die focussen op mensen en maatschappelijke uitdagingen.

Jongensdroom

Luc Leyssens is een techneut pur-sang. Als kind kreeg Luc een elektronica experimenteerdoos, na zijn studies elektriciteit ging hij werken in de mijn. Snel schoolde hij zich bij in elektronica en ICT. Na te werken in verschillende bedrijven realiseerde hij zijn jongensdroom en richtte hij het bedrijf Lucine op. Herkennen andere (startende) ondernemers de drijvende kracht van een jongensdroom? 

Z-apps

Maar bovenal is Luc de man achter Z-apps, zijn zorg-apps voor kwetsbare jongeren. Zo is de Doit-app ontwikkeld voor mensen met autisme, een cognitieve stoornis of een verstandelijke beperking. Een dagschema biedt hen houvast en rust die zij nodig hebben. De Doit-app maakt het gemakkelijk om zo'n dagschema's op te stellen, en ze op te volgen. Die app biedt ook de flexibiliteit die hun zelfstandigheid kan bevorderen. Luc stelt het zo: "Technologie kan jongeren met een beperking begeleiden op hun weg naar zelfredzaamheid, kan conflictmomenten minimaliseren en zelfs vermijden. Dat is waar we bij Z-apps rotsvast in geloven: technologie ten dienste van de mens. En niet omgekeerd."

Ontdek meer over duurzaamheid in de zorgsector in het gelijknamige dossier. 

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
27 oktober 2017
Terug naar boven
Terug naar boven